Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt hersteld nadat ban Korea van de baan is

De Cryptomarkt begon qua markt grimmig vandaag. De koers van vrijwel alle cryptomunten vloog naar beneden nadat het gerucht naar buiten kwam dat de handel mogelijk verboden ging worden in Korea. Op dit moment is Korea al een streng land als het aankomt in handel rond cryptomunten. Het is vrijwel onmogelijk om anoniem munten te kopen en de markt zou nu zelfs definitief op slot gaan.

Gelukkig voor beleggers ging het om een gerucht die niet waar bleek te zijn. Nadat een minister van financiën zou gezegd hebben dat er een ban zou komen in Zuid-Korea vloog de koers omlaag. Maar een paar uur later kwam er al een statement naar buiten dat het om een gerucht ging en er geen ban zou komen op de handel in cryptomunten. Voor veel beleggers bleek dit een opluchting zijn en de complete markt begon zich snel te herstellen.

Ripple kreeg zware klap door ban nieuws

Korea is voor Ripple een belangrijk land omdat de munt veel verhandeld wordt in de Aziatische wereld. De geruchten over een mogelijke ban zorgden er direct voor dat de munt naar de $ 1,56 zakten. De munt stond natuurlijk de afgelopen dagen sowieso al niet sterk na de correctie van Coinmarketcap.

Nadat het nieuws naar buiten kwam dat het om een vals alarm ging herstelde de munt direct. Het afgelopen uur vloog de koers omhoog en op dit moment van schrijven staat de koers op $ 2,05. Een winst van ruim 4%. Dit is weer eens wat anders want de afgelopen dagen verloor de Ripple bijna 50% in waarde na het laatste record een week terug.

Niet alle cryptomunten uit de top 20 weten mee te herstellen

Extra opvallend is dat niet alle cryptomunten vandaag herstellen. CoinmarketCap meld dat de Bitcoin nog steeds op een verlies van 8% staat. De munt dook zelfs onder de $ 14.000 en staat op dit moment van schrijven op $ 13.761. Het lijkt erop dat de munt z’n laatste krachten gebruikt om nog boven de $ 13.000 te blijven.

Eenzelfde crash zagen we bij Ethereum. De munt deed het de afgelopen dagen uitstekend, maar laat nu 4% verlies zien. De munt staat op $ 1200. Dit is jammer want de munt wist gisteren nog een record neer te zetten boven de $ 1400. Het lijkt erop dat er weer een verschuiving plaatsvindt naar de Altmunten. De eerste die hiervan gaat profiteren is uiteraard Ripple. De munt ging er al vaker met de buit vandoor.

Maar er zijn wel Altmunten die wel profiteren van het goede nieuws dat de ban toch niet doorgaat. De volgende munten vlogen na het nieuws in de plus: Iota, EOS en Tron. Vooral beleggers in Ripple zullen opgelucht zijn dat de munt naar de winst sprint. Na dagen van verlies gaat de koers eindelijk weer omhoog.

Het zou goed kunnen dat Bitcoin en Ethereum zich later vandaag ook gaan herstellen. Het nieuws is nog niet heel lang geleden naar buiten gekomen en heeft uiteraard weer voor een verschuiving gezorgd. Nu Ripple er als eerste goed uitkomt volgt de rest mogelijk vanzelf. Alleen zal eerst Ripple gaan herstellen van de dip van de afgelopen dagen.

Mobiele versie afsluiten