Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt maakt enorme stijging door na goedkeuring Zuid-Korea

Vanmiddag werd ineens bekend dat Zuid-Korea toch geen regulering regels gaat toepassen. Dit nieuws werd met veel gejuich ontvangen door de complete cryptomarkt. De cryptomarkt is nog altijd voor een groot deel in handen van Zuid-Korea. Nadat het land bekend gemaakt had dat er strengere regels zouden komen vielen er flink wat beleggers af.

Na een handtekeningenactie van de inwoners die 300.000 handtekeningen opleverden werd bekend dat de regering hier iets mee ging doen. Vanmiddag gaf de regering via een statement officieel groen licht voor de complete cryptomarkt. Ze zijn niet van plan meer om regels in te stellen of een verbod op te leggen. Als gevolg hiervan vlogen de koersen omhoog. De complete cryptomarkt staat hierdoor in de groene cijfers. Dit is na de kleine daling van gisteren uiteraard goed nieuws.

Bitcoin doorbreekt eindelijk $ 9.000 barrière

Na het goede nieuws uit Zuid-Korea weet de Bitcoin eindelijk weer door de $ 9.000 barrière heen te breken. De afgelopen dagen had de munt hier ontzettend veel moeite mee. De munt viel gisteren zelfs iets terug door een nog steeds onbekende oorzaak.

Op dit moment van schrijven noteert de munt een prachtige winst van 8.88%. De Bitcoin heeft een koers van $ 9300. Dit lijkt stabiel boven de $ 9.000 te zijn. Voor de Bitcoin is dit eindelijk een stap in de goede richting van herstel. Voor de stijgende lijn is dit natuurlijk opnieuw een mooie overwinning. Doordat er een psychologische barrière is doorbroken kan de munt weer verder stijgen.

Analisten verwachten nog steeds dat er wel dipjes in de koers kunnen zijn. Maar dat de munt over een aantal weken volledig hersteld is van de crash. Vanaf dat punt kan de munt weer gaan beginnen met groeien en kunnen er misschien wel weer records verbroken gaan worden. Dit hebben we in het verleden ook al vaak genoeg gezien.

Ripple en Ethereum pakken ook grote winst

In navolging tot de Bitcoin pakken ook Ripple en Ethereum een grote winst. Ethereum staat eindelijk weer boven de $ 900 en tikt de 8,17% aan groene cijfers aan. De munt lijkt met $ 911 een stapje dichterbij de $ 1.000 te zijn. Uiteraard moet deze munt net als de rest gaan herstellen van de crash.

Ripple weet ook een mooie winst te pakken en staat op ruim 7% met $ 1,06. De munt lijkt weer iets steviger boven de $ 1 grens te staan. Dit is natuurlijk een groot succes vooral als je ziet hoe diep de munt gezonken is.

Het nieuws dat Zuid-Korea weer mee mag doen gaat vooral bij de Ripple goed aanslaan de komende dagen. De munt is in Zuid-Korea al maanden enorm populair. Dit land zorgden o.a. voor de forse stijging begin dit jaar. Wie weet kunnen ze de munt een nieuwe boost geven in de komende weken.

Mobiele versie afsluiten