Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt maakt scherp herstel door

Afgelopen zondag was het zover. De Bitcoin dook onder de $ 6.000 zoals analisten al weken voorspellen. De munt wist zelfs de $ 5.755 aan te tikken. De voorspelling was dat de Bitcoin onder de $ 6.000 zou schieten en daarna zou herstellen. Het herstel zou zelfs pas rond de $ 5.000 kunnen beginnen. Maar het lijkt erop dat de meeste beleggers niet willen afwachten wat het dieptepunt is.

Rond 18.00 gisteravond Nederlandse tijd begon het herstel met een scherpe stijging die de munt terugbracht boven de $ 6.000. De koers sloot uiteindelijk op $ 6.138. Vandaag ging de koers weer vrolijk verder waar het zondag aan begonnen was. De munt keerde terug naar $ 6.303 en staat met een winst van 2,16% in de groene cijfers.

Als reactie van de stijging van de Bitcoin gaat de rest van de markt weer vrolijk mee omhoog. Ripple is nog niet boven de $ 0,50, maar boekt een kleine winst van 1,24%. De munt komt hiermee uit op $ 0,48. Ethereum volgt met een kleine winst van 1,80%. De munt staat hiermee op $ 466. De Litecoin wist 2,88% terug te pakken en staat nu op $ 83. Het is allemaal nog niet echt overtuigend, maar het positieve eraan is vooral dat de munten op winst staan.

Bitcoin wist al bijna $ 600 terug te pakken sinds zondag

De snelheid van de stijging mag misschien harder, maar de Bitcoin heeft in 24 uur tijd wel $ 600 aan waarde terug weten te pakken. Het is ook positief dat de munt weer boven de $ 6.000 grens staat. Tot nu toe weet de munt de $ 6.000 grens al de hele dag succesvol te verdedigen en lijkt de munt te willen stijgen.

De kans op een verdere stijging neemt ook verder toe. Mogelijk is de stijging een soort opluchting bij beleggers. Ze hebben gezien dat de koers weer stijgt en het dieptepunt mogelijk bereikt is. Uit opluchting stoppen ze hun geld weer terug in de Bitcoin. Dit is het effect dat we op dit moment zien met de stijgende lijn.

Het is voor nu belangrij dat de Bitcoin boven de $ 6.250 blijft. Als dit lukt zouden we tegen vrijdag langzaam richting de $ 6.600 kunnen gaan. We moeten alleen wel accepteren dat door de lage volumes de stijging niet meer zo hard zal gaan als in het verleden van de koers. Mochten de volumes ook terugkeren dan zien we vrijdag minimaal de $ 7.700 op de koers staan.

Mobiele versie afsluiten