Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt heeft moeite om stijgende lijn door te zetten

Vandaag lijkt de totale cryptomarkt moeite te hebben om de stijgende lijn van de afgelopen dagen door te zetten. De totale markt lijkt op dit moment redelijk stabiel te zijn. Bitcoin laat bijvoorbeeld over 24 uur tijd een hele kleine winst zien van 0,46% naar $ 8309. Ethereum stijgt iets harder met 2,25% naar $ 835.

Bitcoin Cash wordt nauwlettend in de gaten gehouden nadat de munt gisteren 35% winst wist te maken in 24 uur tijd. Vandaag doet de munt het ook rustig aan. Er worden wel groene cijfers geschreven met een winst van 1,49%. De munt komt uit op $ 1304. Er zijn dus wel kleine stijgende lijnen te zijn, maar niet meer zo extreem als we de afgelopen dagen zagen.

Voor beleggers is het vooral jammer dat Bitcoin Cash niet lijkt door te pakken. De munt wist indruk te maken met de winst van gisteren. Analisten hadden echter al voorspelt dat de munt op het korte termijn extra vermogen zou krijgen. Op het lange termijn werd er geen toename in beleggingen verwacht en dit is vandaag ook zichtbaar aan de koers. De munt draait redelijk stabiel vergeleken met gisteren.

Bitcoin Cash wordt vooral in China verhandeld

Ondanks dat Bitcoin Cash niet echt weet door te zetten mogen beleggers nog wel blij zijn met de winst. Vierentwintig uur geleden stond de munt nog maar op $ 955. De munt wist in één keer door te pakken en vandaag de $ 1300 aan te tikken. Dit is toch wel een indrukwekkende prestatie van een munt die al maanden loopt te kwakkelen in z’n nog jonge bestaan.

Bitcoin Cash werd overigens vooral in Hong Kong massaal verkocht. De munt werd vooral verhandeld via OKCoin. OkCoin is nog steeds het grootste handelsplatform van China. Sinds de ban in september 2017 bleven er nog maar weinige websites over die van de regering in cryptomunten mogen handelen. OKChain is één van de weinige die hierbij bleef horen.

Zuid-Korea is nog steeds actief op de cryptomarkt

Opvallend is dat Zuid-Korea nog steeds enorm actief is op de cryptomarkt. Ze lijken op dit moment veel geld te pompen in verschillende cryptomunten. Deze week is het voor het eerst in weken dat er weer in premium aandelen gehandeld wordt. Premium wil zeggen dat de Koreanen een stuk meer voor bijvoorbeeld Ripple betalen, dan de huidige koers. Eerst werden deze aandelen meegenomen in de koersinformatie, maar later werden ze eruit gehaald.

Ondanks dat premium aandelen niet meetellen voor de actuele koersinformatie zien we wel dat de koers erdoor in het algemeen kan stijgen. Nu er ook duidelijkheid is dat er geen ban gaat komen in Zuid-Korea zien we een duidelijk herstel op de handelsmarkt in Zuid-Korea. De drie top cryptomunten worden weer flink verhandeld in Zuid-Korea. We hebben het hierbij natuurlijk over Bitcoin, Ethereum en Ripple.

Ondanks dat alles er voor even positief uit ziet moeten we nog wel op ons hoeden zijn. De correctie is officieel gezien nog lang niet voorbij dus het zou kunnen dat we weer nieuwe correcties krijgen. Ondanks dat dit al de 52ste dag is waarbij er spraken is van flinke correcties in de markt. Toch verwachten analisten dat de markt over een paar weken echt hersteld is en we weer een stijgende lijn gaan zien.

Mobiele versie afsluiten