Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt stijgt verder met Ethereum op kop

Vandaag zet de stijgende lijn van de cryptomarkt opnieuw door. Het leek er vanochtend even niet op toen de koers licht corrigeerde. Toch bleek het om een foutje te gaan want al snel begon Ethereum de leiding te nemen en nam de munt de rest op sleeptouw. In de top 10 waren er vooral groene cijfers te zien vandaag.

Bitcoin kruipt bijvoorbeeld langzaam dichterbij de $ 9.500. Er wordt zelfs gespeculeerd dat de munt er misschien vandaag nog wel overheen gaat. Dit zou een goed begin zijn van de vrijdag die meestal wel voor wat handel zorgt. Bitcoin noteerde vandaag een winst van 2,01% en staat op $ 9.454.

De afgelopen 24 uur gaf de cryptomarkt al signalen af dat de koers gaat stijgen. Maar de Bitcoin zat eigenlijk nog steeds een beetje in een neutrale zonde. De munt lijkt maar niet boven de $ 9.500 uit te komen. De munt zakten deze week zelfs even onder de $ 9.000. Toch heeft de munt echt wel de potentie om de $ 9.500 voorbij te gaan. Alleen er wordt wel weerstand verwacht omdat de $ 9.500 een psychologische grens is waar de munt overheen gaat. Als dit snel gebeurt, dan kunnen we de $ 10.000 verwachten.

Ethereum neemt de leiding in de stijging

Het is duidelijk dat vandaag Ethereum de absolute leiding neemt tijdens de prijsstijging. De munt wist vandaag een indrukwekkende winst van ruim 8.5% te noteren. Door de winst kwam de munt eindelijk weer boven de $ 700 uit. Nog positiever is dat de munt meteen doorschoot. Op dit moment van schrijven staat de koers zelfs op $ 750. Het lijkt erop dat de ogen zelfs gericht zijn op de $ 800.

Er is een reden waarom Ethereum omhoog geschoten is. De munt is namelijk o.a. toegevoegd aan Bitthumb. Eén van de grootste crypto exchange sites in Zuid-Korea. Dit betekent dat de Koreanen nu ook ineens toegang hebben tot de cryptomunt. De munt ging al snel met 3% omhoog door de extra handel uit Zuid-Korea. Nadat het nieuws ook bij het grote publiek bekend werd ging de koers nog harder omhoog.

Toch wordt er nog wel een correctie verwacht op de koers van Ethereum. We zagen dit in het verleden wel vaker als er een nieuwe munt aan Bitthumb werd toegevoegd. In het begin vloog de koers omhoog om daarna weer te corrigeren. Het is wel goed om erbij te vermelden dat Ethereum het sowieso niet slecht doet. De afgelopen weken is de munt al flink gestegen en het lijkt erop dat de munt terug van weggeweest is.

Ripple volgt op gepaste afstand

De Ripple volgt ondertussen ook, maar wel op gepaste afstand. De munt boekt geen winsten van 4% of 8%, maar een nette 1,35%. Hiermee blijft ook de Ripple een beetje in de veilige zone zitten. De munt lijkt nog niet echt boven de $ 0,90 uit te willen komen.

Mobiele versie afsluiten