Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt stijgt langzaam en Bitcoin behoudt $ 9.000

Vandaag vertoont de cryptomarkt voor het eerst weer een stijgende lijn. Helaas ging het niet om een grote stijging, maar één van een kleine procent gemiddeld. De Bitcoin wist met de stijging weer boven de $ 9.000 te klimmen en noteerde een winst van 2 %. Hiermee stijgt de prijs naar $ 9.281. Hierdoor lijkt de $ 9.000 iets steviger vastgehouden te worden.

Ethereum noteerde vandaag nog net geen procent winst met 2,81%. De munt steeg naar $ 693 en lijkt langzaam terug te keren naar de $700. Van de top 3 cryptomunten noteerde Ripple nog de grootste stijging. De munt noteerde vandaag een winst van 3,1%. Niet echt indrukwekkend maar het brengt de munt wel naar $ 0,86.

In de top 10 is er wel één munt die er echt bovenuit springt. Dit is Bitcoin Cash. De munt doet het eigenlijk de afgelopen weken al uitstekend. Maar vandaag werd hier weer een schepje bovenop gedaan. De munt steeg met 8,76% in waarde naar $ 1480. Met een nieuwe marktwaarde van $ 24 miljard kruipt de munt weer een stukje dichterbij de Ripple. Het verschil is nu nog maar $ 9 miljard tussen de nummer drie en vier uit de top 10.

In de top 10 viel ook de Iota munt op nummer 9 nu op. De munt wist met ruim 18% te stijgen in waarde tot een marktwaarde van $ 6 miljard. Vorige maand bereikten de munt nog de absolute bodem. Maar de afgelopen dagen is de munt ineens omhoog geschoten in waarde. Vanwege de snelle groei is het absoluut een cryptomunt om in de gaten te houden.

Bitcoin stijgt mogelijk door de komende dagen

Analisten denken dat vandaag het begin gaat zijn van een nieuwe stijgende lijn. Verschillende technische analyses tonen aan dat de munt mogelijk binnenkort boven de $ 9.500 uitkomt. Dit mag ook wel weer want vorige week nog leek de munt bijna richting de $ 10.000 te gaan. Alleen door een liquidatie verkoop van een failliet bedrijf daalde de koers weer.

Als de stijgende lijn eenmaal goed wordt ingezet zou het zomaar kunnen dat de munt naar $ 12.000 stijgt. Dit geeft wel aan dat er weer een aardige rally aan zit te komen voor de Bitcoin. Maar aan de andere kant is er altijd weer spraken van een mogelijke correctie. Deze kan de munt zelfs terugbrengen naar het niveau van $ 8.490.

Toch is er ook positief nieuws om de dag mee af te sluiten. De kans op een rally omhoog is een stuk groter, dan een nieuwe correctie. Er is zelfs een grote kans aanwezig dat de munt doorstijgt naar de $ 9.975. In dit geval moet de munt eerst een psychologische barrière van $ 10.000 doorbreken voor er echt iets gebeurt.

Mobiele versie afsluiten