Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt stijgt naar $ 40 triljoen in 10 jaar

Pantera Capital CEO heeft vandaag laten weten dat het wel degelijk mogelijk is dat de cryptomarkt $ 40 triljoen waard is in 10 jaar tijd. Dan Morehead is CEO van Pantera Capital en beheert een hedgefund te waarde van $ 1 miljard. Dit bedrag is volledig geïnvesteerd in cryptomunten. In een recent interview heeft hij de uitspraak gedaan dat de markt binnen 10 jaar $ 40 triljoen waard is.

Pantera Capital was het eerste hedgefund uit de geschiedenis dat alleen in Bitcoins investeert. Toen de munt in december 2017 $ 20.000 waard was keerde ze een winst van 25.000% uit aan hun beleggers. Volgens de CEO verdienen beleggers ongelofelijk veel geld via het hedgefund. Zowel op het korte als lange termijn wordt er veel geld binnengehaald met hun investeringen.

Volgens Dan Morehead is het fascinerend te noemen dat de markt nu $ 400 miljard waard is. Een mega bedrag terwijl eigenlijk niemand er eigenaar van is. De markt zou daardoor eenvoudig binnen 10 jaar tijd kunnen doorstijgen naar $ 40 triljoen. Maar het zal niet in één nacht gebeuren. We moeten geduld hebben om dit te bereiken. Dan Morehead geeft hier ongeveer 10 jaar voor.

Het komende jaar gaan er nog wel hoogtepunten komen

Ondanks dat het begin van het jaar slecht was gaat de cryptomarkt niet slecht eindigen. Op dit moment heeft de markt al 25% teruggepakt van de dip van 2018. Dit is fors als je bedenkt hoe groot de verliezen wel niet waren. Vanwege de lage koers op dit moment heeft Dan Morehead maar één advies: kopen nu het nog kan.

Pantera Capital verwacht overigens van z’n eigen hedgefund dat er de komende 18 maanden veel nieuwe beleggers aan gaan sluiten. Volgens hem gaat dit vaak om grote bedragen die ineens in de Bitcoin gepompt worden. Dit soort bedragen zullen er volgens hem zeker weten voor zorgen dat de munt uiteindelijk weer gaat stijgen.

Mobiele versie afsluiten