Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt stijgt weer richting de $ 500 miljard

Na maanden van correcties daalde de cryptomarkt flink in waarde. De totale markt was ineens nog maar minder de $ 300 miljard waard en daalde zelfs richting de $ 250 miljard. Gelukkig is er weer herstel in aantocht. Dankzij de uitstekende cijfers van Bitcoin en Ethereum de afgelopen dagen stijgt de koers terug richting de $ 500 miljard.

Op dit moment van schrijven is de markt de $ 450 voorbij. Als de huidige trend zo doorgaat zal de markt in mei nog wel de $ 500 miljard gaan aantikken. Dit is natuurlijk een fijn gevoel voor het vertrouwen van de beleggers. Ethereum is overigens wel wat marktaandeel aan het afsnoepen van de Bitcoin. Ongeveer 6% meer marktaandeel wist de munt te pakken ten opzichte van de Bitcoin de afgelopen dagen.

Op dit moment is Ethereum bijna $ 79 miljard waard. Mogelijk dat de munt snel de $ 80 miljard aantikken. Bitcoin heeft nog maar een marktwaarde van $ 164 miljard. Dit betekent dat Ethereum bijna de helft van de Bitcoin waard is. Dit heeft alles te maken met de enorme groei die de munt de afgelopen maanden heeft doorgemaakt.

Ethereum kan nog verder door stijgen

Ethereum zit nog steeds in de lift en verschillende analisten verwachten dat de munt nog wel verder door gaat stijgen. Op dit moment noteert de munt alweer de hoogste waarde sinds maanden geleden. De grens van $ 750 werd zelfs niet meer sinds 8 maart doorbroken.

Toch is het hoogste punt van Ethereum nog lang niet in zicht. Op 11 januari werd er namelijk voor het laatst een record neergezet. De munt noteerde toen een koers van $ 1.237. Er werd zelfs geroepen dat de munt de Bitcoin achterna zou gaan. Maar net als de rest van de cryptomarkt beleefde de munt een diepe crash. Op een gegeven moment noteerde de munt zelfs nog maar een koers van $ 375.

Mobiele versie afsluiten