Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt verbreekt maandrecords

April gaat absoluut dit jaar in de boeken als de beste maand van 2018 tot nu toe. Na constant rode cijfers geschreven te hebben staan alle munten vandaag weer op een forse winst. Verschillende munten noteren zelfs de hoogste koers in 40 dagen tijd. Dit geeft wel aan dat de munten flink gestegen zijn.

De markt lijkt eindelijk na weken van correcties weer te herstellen. Zoals we wel gewend zijn van de markt gaat dit met grote sprongen. De totale markt stond het weekend nog onder de $ 400 miljard, maar noteert vandaag een marktwaarde van $ 430 miljard. Dit heeft de markt vooral te danken aan de top 3. De Bitcoin, Ripple en Ethereum zetten vandaag uitstekende cijfers neer en stijgen opnieuw in waarde.

Bitcoin stijgt ruim boven de $ 9.000

Gisteren werd er nog een kat en muis spelletje gespeeld door de Bitcoin. Elke keer als de $ 9.000 aangeraakt werd dook de munt er weer onder. Door dit kat en muis spelletje werd er zelfs een flinke correctie verwacht. Maar vandaag ging de Bitcoin met volle overtuiging door de $ 9.000 grens heen.

Volgens Coinmarketcap het bedrijf dat alle cryptomarkten in de gaten houdt staat de Bitcoin op dit moment van schrijven zelfs op de $ 9.400. Het is een kwestie van tijd voor de munt echt koers gaat zetten richting de $ 10.000. Maar tot die tijd wordt er nog wel een beertje weerstand verwacht door de stijging van andere cryptomunten. De winst van vandaag is in ieder geval ruim 5,6%.

Ethereum lijkt echt terug te keren

Een paar weken terug konden we Ethereum nog noteren voor een prijs van $ 395. De munt lijkt nu hard op weg om in een paar weken tijd in waarde te verdubbelen. Vandaag werd de grootste slag geslagen door de mogelijke opvolger van de Bitcoin. Ethereum noteert een indrukwekkende winst van ruim 10%.

De munt weet van $ 600 door te schieten naar $ 705. Het gaat nog wel even duren voor de munt terug is op het oude niveau. Maar er lijkt wel echt een begin gemaakt te zijn. Dit is een mooie ontwikkeling voor Ethereum. Voor het laatst werd deze koers nog maar aan het begin van maart gezien. De munt lijkt nu echt de groene weg ingeslagen te zijn.

Ripple doorbreekt opnieuw de $ 0.90 barriere

In het weekend werd de $ 0,90 al even aangeraakt. Maar door een kleine correctie op zondag ging de munt weer onder de $ 0,90. Het ging om een tijdelijke correctie want vandaag noteerde de Ripple opnieuw duidelijke groene cijfers. De munt is op dit moment wel de meest stabiele cryptomunt van allemaal. Het is de enige munt die de afgelopen weken bijna elke dag groene cijfers wist te boeken.

Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 0,93 en lijkt er nog geen einde te zijn voor de groene cijfers. De munt noteert opnieuw een indrukwekkende stijging van 6,79%. Vooral gezien de nog relatief lage inkoopprijs is dit absoluut een munt om de komende weken goed in de gaten te houden. De kans is groot dat de munt terugkomt naar het oude niveau.

Mobiele versie afsluiten