Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt voelt de hete adem van regulering

Steeds meer landen spreken zich uit om de cryptomunten te gaan reguleren. Eén van de belangrijkste landen die strenge regels aan het invoeren is: Zuid-Korea. Het land heeft al meerdere regels uitgevoerd en deze maand zijn er opnieuw regels bijgekomen.

De cryptomarkt reageert hier op dit moment slecht op. Het lijkt erop dat beleggers hun twijfels uitspreken over de nieuwe regeltjes. Vooral Zuid-Koreanen lijken het niet eens te zijn dat ze straks belasting moeten gaan betalen over hun cryptomunten. De Koreanen zijn zelfs een handtekeningactie begonnen en hebben er al voldoende opgehaald om met de regering in gesprek te gaan.

Ondertussen blijft de complete cryptomarkt het zwaar hebben onder de nieuwe regeltjes die door meerdere landen worden opgesteld. Door het gebrek aan vertrouwen blijft de koers in de min staan bij vrijwel alle cryptomunten in de top 20. Toch zijn er al wel tekenen dat de koers mogelijk iets gaat herstellen vandaag, maar dit blijft nog wel onzeker.

Bitcoin koers duikt heel even onder de $ 10.000

Door de hete adem van regulaties wil de Bitcoin maar niet uit de crash van vorige week komen. De munt dook vandaag zelfs heel even onder de $ 10.000. Dit is hetzelfde niveau als vorige week met de crash behaald werd.

Gelukkig voor de beleggers willen ze dit niet zover laten komen en zorgen andere beleggers er al snel voor dat de koers er weer bovenuit komt. Op dit moment staat de munt nog op een verlies van 2% en een koers van $ 10.603. Dit is gelukkig wel weer boven de $ 10.000 die gisteren even werd aangetikt.

Afgelopen weekend leek de Bitcoin nog flink te herstellen. De munt steeg zelfs even terug naar de $ 13.000, maar ook die waarde lijkt nu weer even ver weg te zijn door de hete adem rond regulering vanuit verschillende landen.

Ethereum en Ripple hebben het ook moeilijk

Ethereum staat op een verlies van 3,6% en lijkt opnieuw niet boven de grens van $ 1.000 uit te komen. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 966. Cryptokitties of andere revoluties lijken de munt op dit moment niet te redden. Ethereum staat flink onder druk doordat andere cryptomunten ook in de min stonden.

Ripple stond vanochtend nog maar op een koers van € 1,17. Gelukkig dook de munt niet nog verder weg onder de $ 1 waar we vorige week nog mee te maken kregen. De koers herstelde in de loop van de middag eigenlijk wel aardig. Van alle cryptomunten laat de Ripple het meeste herstel zien. De munt staat nog wel op verlies, maar een koers van $ 1,33 en een verlies van 1,4%. Toch lijkt de $ 1,70 van vorige week nog even ver weg.

Mobiele versie afsluiten