Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt wint $ 7 miljard terug maar niet door de top 3 munten

Vandaag boekt de cryptomarkt in z’n totaal $ 7 miljard in waarde terug. Dit komt alleen niet door de top 3 cryptomunten. Terwijl de Bitcoin, Ripple en Ethereum het nog steeds lastig hebben schiet EOS ineens door het plafond. EOS bezit inmiddels de 5e positie achter Bitcoin Cash in de cryptomarkt. De munt maakte vandaag een winst van ruim 8% en noteert een koers van $ 13,33.

Het is weer voor het eerst dat EOS wat in waarde weet terug te pakken. In april wist de munt het hoogste record allertijden te pakken. De munt noteerde een koers van $ 21. Daarna verloor de munt ruim 50% in waarde in de afgelopen paar weken. Op 16 mei werd het laagste punt in weken genoteerd van $ 12. Maar nu lijkt de munt ineens de rode zone verlaten te hebben. Het aantal beleggers in EOS lijkt ineens fors toegenomen te zijn.

Het volume van de munt nam de afgelopen 24 uur met $ 1,67 miljard toe. De totale markt van de munt is nu $ 11 miljard. Dit is nog steeds wel te weinig om Bitcoin Cash in te halen. Bitcoin Cash staat namelijk op een koers van $ 21,9 miljard. Maar EOS bezit nu wel redelijk stevig de vijfde positie. Op nummer zes staat LiteCoin met $ 7 miljard.

Waarom stijgt de EOS munt zo hard?

De reden waarom de munt zo hard gaat stijgen heeft te maken met de lancering van Block.one. Dit is een open-source platform die gratis gebruikt kan worden om eigen Blockchain technologie te ontwikkelen. Ondernemers die een eigen Blockchain willen bouwen moeten hiervoor wel EOS munten kopen. De interesse vanuit ondernemers is groot, waardoor de munt fors in waarde stijgt.

Inmiddels is het nieuws van de lancering van Block.one overal wel doorgedrongen. De techniek zou zelfs Blockchain start-ups opnieuw kunnen lanceren. Het wordt zelfs de toekomst van Blockchain technologie genoemd. Het is dus niet vreemd dat er veel interesse in de techniek is.

De rest van de munten lopen nog achter

Helaas loopt het allemaal nog niet zo vlekkeloos met de rest van de munten. Vanochtend waren ze iets in waarde gestegen. Ripple kwam zelfs weer boven de $ 0,70 uit en Bitcoin leek ook progressie te maken. Helaas was het voor tijdelijk want vanmiddag corrigeerde de munt weer wat. Door de volatiele koers blijft de waarde eigenlijk vrijwel gelijk.

Bitcoin staat op dit moment op een klein verlies van 0,30%. De munt noteert een koers van $ 8333. Ripple heeft het zwaarder en noteert een verlies van 2,04% en noteert een koers van $ 0,69. De munt staat dus net weer onder de $ 0,70. Ethereum noteet een klein verlies van 0,20% en blijft met $ 708 boven de $ 700.

Mobiele versie afsluiten