Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt ziet meteen nieuwe winst verdampen

Het einde van het eerste kwartaal van 2018 was niet bepaalt rooskleurig te noemen. De cryptomunt leverde namelijk slechte prestaties en wist zelfs rond de 50% van de totale markt te verliezen in slechts één kwartaal. Helaas begon het tweede kwartaal rooskleurig, maar verdampte de winst van de eerste dagen al snel met nieuwe verliezen op woensdag.

De verliezen in het eerste kwartaal zijn vooral te wijten aan nieuwsberichten in de media en nieuwe regulering regels vanuit verschillende landen. Toch begint 2 april met wat positief nieuws zoals de release van de nieuwe app RobinHood die het voordeliger moet maken voor Amerikanen om te beleggen in cryptomunten.

Tweede kwartaal begon hoopvol

Het tweede kwartaal begon voor de Bitcoin met een koers van $ 6.924 en heel even werd zelfs de $ 7.400 aangeikt. Maar vandaag wordt er weer een verlies van 8% geboekt en duikt de koers weer onder de $ 7.000. Ethereum weet met een koers van $ 383 ook geen indruk te maken net als Ripple die na een snelle start weer onder de $ 0,50 duikt.

Toch is er ook positief nieuws in aantocht. Verschillende media verwachten binnenkort een stijging doordat de vraag weer toe lijkt te nemen. Een daling van de Dow Jones zou hier ook in bijdragen. Het is te hopen dat de cryptomarkt weer weet te herstellen na de crashes van de afgelopen maanden.

Mobiele versie afsluiten