Site pictogram 36.nl

Cryptomunten corrigeren na mega run

De afgelopen twee weken waren de cryptomunten uitstekend bezig. Ze wisten record na maandrecord te verbreken en weer op weg omhoog te zijn. Veel beleggers waren ervan overtuigd dat het dieptepunt de afgelopen dagen echt bereikt is. Maar vandaag werden er voor het eerst weer diepe rode cijfers geschreven.

Het begon vandaag al met Ethereum. De munt noteerde meteen in de ochtend al een groot verlies. Al snel volgde de rest van de cryptomunten met rode cijfers. Negen cryptomunten uit de top 10 wisten een verlies te noteren aan het begin van de dag.

De daling werd officieel vroeg in de ochtend ingezet. De koers ging naar beneden op het moment dat de $ 434 miljard werd aangetikt. Binnen twee uur tijd wist de totale markt $ 30 miljard in waarde in te leveren. Het verlies werd verdeeld over meerdere munten.

Het is alleen niet echt duidelijk waarom de markt ineens onderuit ging. Het zou ook kunnen dat een aantal beleggers geprofiteerd hebben van de enorme winst in een week tijd en een automatische verkoop hebben ingesteld op het hoogste punt.

Verliezen van bijna dubbele cijfers voor de totale cryptomarkt

Bitcoin begon eerst met een verlies van 9%, maar wist niet veel later al wat te herstellen. Op dit moment van schrijven staat het verlies op 6%. De koers van de munt ligt op $ 9.087. De munt staat dus gelukkig wel weer boven de $ 9.000. Vanochtend dook de munt er namelijk nog heel even onder. Het is dus een positieve ontwikkeling dat de markt al iets hersteld.

Ripple ging ook achteruit en noteerde eerst dubbele cijfers aan verlies. Maar herstelde in de loop van de dag naar een verlies van ruim 9,9%. De munt noteert nog maar een koers van $ 0,83 terwijl de munt eerst ruim boven de $ 0,90 stond.

Ethereum wist de $ 700 die ze zo trots bereikt hadden niet langer meer vast te houden. De munt corrigeerde met 9,6% en noteerde een koers van $ 638. De $ 700 lijkt hiermee een eind inzicht. Bitcoin Cash noteerde ook een verlies, maar deze is minder groot vergeleken met de rest. De munt corrigeerde 4,56% naar $ 1345. Bitcoin Cash is overigens wel hersteld vanochtend dook de koers naar een verlies van 16% en $ 1276.

Geen reden voor paniek onder beleggers

Toch denken analisten dat er geen reden is voor paniek. Het gaat mogelijk om een correctie van een dag. Dit zien we wel vaker als de munten een lange weg van stijgingen doorstaan hebben. De afgelopen rally heeft namelijk 10 dagen geduurd en dit maakt een correctie wel aannemelijk.

De kans is groot dat morgen de munten weer zullen terug stijgen naar het niveau van gisteren. Helemaal nu de munten nu al herstel laten zien vergeleken met vanochtend. Plus er geen echte aanleiding is om weer hard onderuit te gaan.

Mobiele versie afsluiten