Site pictogram 36.nl

Cryptomunten dalen weer in waarde op maandag

Afgelopen weekend ging het eindelijk weer lekker met de cryptomunten. Ripple was de grootste stijger en tikten ineens de $ 1,36 aan. Terwijl de munt afgelopen week nog moeite had om überhaupt de $ 1,20 te halen.

De Bitcoin wist ook hard te stijgen en tikten zondag zelfs bijna de $ 1200 aan. Eén van de grootste stijgers was afgelopen zondag Ethereum. De munt wist de $ 1200 weer eens aan te tikken. Dit was een groot contrast met de $ 900 waar de munt steeds rond bleef hangen. Maar helaas was maandag alles weer anders alle cryptomunten gingen vandaag weer in de rode cijfers.

Bitcoin verliest 4,2% en staat nog maar op $ 11379. De $ 12000 lijkt weer heel ver uit beeld. Ethereum heeft de $ 1200 ook verlaten en staat op een verlies van 4,48%. De munt heeft nog een waarde van $ 1195. Ripple verliest het meeste 5,35% en staat nu nog maar op $ 1,28. Dit is wel nog allemaal hoger dan vorige week toen de cryptomunten opnieuw een nieuwe crisis moesten doorstaan.

Oorzaak van de daling ligt bij de Japanse autoriteiten

Vorige week gingen de cryptomunten in het rood nadat er een hack was van $ 530 miljoen. De hack vond plaats bij één van de grootste handelaars van Japan: Coincheck. Al snel bracht Coincheck naar buiten dat alle beleggers die hun geld kwijt waren dit geld weer terug zouden krijgen. Als gevolg daarvan schoot de koers van alle cryptomunten afgelopen weekend in het groen.

Alleen vandaag kwam er een nieuw nieuwsbericht naar buiten van de Japanse autoriteiten: FSA. Ze willen een officieel onderzoek instellen naar Coincheck. Hierbij willen ze een onderzoek doen onder alle buitenlandse beleggers op de website.

Beleggers zien dit als een nieuwe inbreuk in de privacy. Maar ook als nieuwe regeltjes die ingevoerd worden die de anonimiteit beïnvloeden. Als gevolg daarvan besloten opnieuw een aantal beleggers eruit te stappen met een daling tot gevolg. De daling werd duidelijk ingezet nadat Japan dit bericht naar buiten bracht.

Neo is de enige cryptomunt uit de top 10 die profiteert

Heel opvallend vandaag is dat ondanks voor sommige beleggers het negatieve nieuws Neo de enige is die profiteert. De Cryptomunt weet een knappe winst van 7,10% eruit te persen volgens de Coinmarketcap. De koers van Neo staat nu op $ 158,9. Het is één van de weinige cryptomunten die nu niet in het rood staat.

Mobiele versie afsluiten