Site pictogram 36.nl

Cryptomunten gaan onderuit na mogelijke ban uit China

Nadat gisteren de markt weer een beetje opleefden na afgelopen zondag gaan de munten vandaag weer opnieuw onderuit. De oorzaak? Er gaat een memo rond bij grote beleggingsbanken dat China mogelijk een ban gaat uitspreken over cryptomunten.

Volgens het interne memo zou de centrale bank van China van plan zijn om een verbod uit te spreken over alle cryptomunten. Door het nieuws gingen alle cryptomunten uit de top 100 onderuit. De munten stonden al niet heel erg stabiel nadat afgelopen zondag er een correctie plaatsvond onder de munten.

Op dit moment is er al een verbod voor handelaren buiten China die in China willen handelen in cryptomunten. Maar voor een verbod voor de Chinezen zelf was er nooit echt spraken. Dit verbod werd in de zomer ook al eens uitgesproken, maar al snel weer als gerucht van de baan geveegd. Mocht de centrale bank met dit nieuws echt doorgaan dan zouden ruim 1 miljard Chinezen geen toegang meer krijgen tot hun cryptomunten.

Chinezen verkopen uit angst direct al hun cryptomunten

Als gevolg van de mogelijke ban ondernemen de Chinezen direct actie. Ze besluiten al hun cryptomunten te verkopen. Dit heeft direct gevolgen voor de koers van alle cryptomunten in de top 100. Dit laat weer zien hoe groot het aandeel van de Chinezen is in cryptomunten.

De totale cryptomarkt ging dan ook flink onderuit vandaag door de massale uitverkoop in China. De totale marktwaarde ging vandaag opnieuw met 150 miljard onderuit. Terwijl de markt nog maar net aan het herstellen was van de correctie van afgelopen zondag. Het totale verlies op de cryptomarkt ligt zelfs rond de 18%.

Verlies bij de drie grootste munten is groot

Door het gerucht uit China is het verlies bij de drie grootste cryptomunten groot te noemen. Bitcoin verliest vandaag 16,78% in waarde en staat nog maar op $ 11.377. Terwijl de munt het gisteren nog zo goed deed en ruim in de plus stond. De munt leek eindelijk weer aan terrein te winnen tot het nieuws uit China. Het is zelfs de laagste waarde voor de Bitcoin in maanden en ook meteen de laagste stand van 2018.

Ethereum verloor vandaag ook ruim 18% en doet heel veel moeite om boven de $ 1000 te blijven. De koers staat op dit moment nog op $ 1046, maar heeft er moeite mee om de $ 1.000 grens vast te houden. Helemaal nadat er zondag ook al een hoop geld verloren was gegaan met de correctie.

Ripple lijkt zelfs het grootste slachtoffer van de dag te worden. De munt deed het de afgelopen dagen al erg slecht en kan deze klap er niet echt bijhebben. De munt verloor vandaag 22% in waarde en staat nog maar op $ 1,29. Dit is nog maar een fractie van de $ 3 die het begin dit jaar nog waard was.

Het is niet de eerste keer dat er een gerucht over een ban komt

Toch hoeven we echt niet massaal in paniek te raken en onze cryptomunten allemaal te gaan verkopen. Dit zal namelijk niet het einde van de markt gaan betekenen. Afgelopen jaar was er al eerder zo’n memo die over een mogelijke ban ging. Uiteindelijk bleef het bij geruchten en vloog de koers daarna weer omhoog.

Het is dus nog geen reden voor paniek dat er op dit moment spraken is van een memo. Dit soort geruchten duiken helaas wel vaker op zonder dat er een kern van waarheid in blijkt te zitten. Net als het gerucht van afgelopen weekend dat Zuid-Korea de cryptomunten zou gaan verbannen.

Mobiele versie afsluiten