Site pictogram 36.nl

Crytokitties heeft serieuze concurrentie van andere cryptomunten spellen

Een paar maanden terug ontstond er een enorme hype rondom Cryptokitties. Het was beleggen in Ethereum voor dummies. In plaats van “Ethereum munten” kocht je katten met de waarde van een Ethereum munt. Zeldzame katten waren meer geld waard en je kon de katten met elkaar handelen. Het idee bleek een doorgaand succes te zijn en binnen no-time lagen alle Ethereum servers plat.

Cryptokitties bleek veel vermogen van Ethereum weg te snoepen. Tot groot ongenoegen van de gewone belegger die hierdoor lastig munten kon aanschaffen. Het succes zorgde er uiteindelijk wel voor dat de koers flink ging stijgen. Maar vandaag de dag hoor je er weinig meer over. De oorzaak? Cryptokitties is niet meer nieuw en heeft er flink concurrentie bijgekregen.

Het lijkt erop dat er een compleet nieuwe markt is ontstaan waarin je items kan verzamelen en kopen ter waarde van Ethereum munten. Je kan nu zelfs landen, zombies en zelfs bekende sterren in de vorm van Ethereum munten kopen en verzamelen. Vandaag werd bekend dat $ 10 miljoen van de totale waarde van Ethereum in dit soort spellen zit.

Sommige verzamelitems gaan voor belachelijke prijzen weg

Het zal je waarschijnlijk niets verbazen dat sommige verzamelitems echt voor belachelijke prijzen weggaan. De duurste kat die je bijvoorbeeld exclusief kan verzamelen in Cryptokitties is 100.000 Ethereum munten waard. Dit staat met de huidige koers gelijk aan $ 95 miljoen.

Op dit moment is Cryptokitties nog steeds het populairste spel rondom cryptomunten. Maar het hoogtepunt werd toch wel in december beleefd toen het leek alsof iedereen ineens katten wilde verzamelen. Maar nu februari is aangebroken en meer bedrijven het trucje willen kopiëren lijkt er flinke concurrentie te zijn.

Etherbots, Crypto-allstars en CryptoCelebrities snoepen een flink marktaandeel van CryptoKitties weg. Het lijkt erop dat Cryptogames steeds populairder gaat worden. Of hier de toekomst ligt is natuurlijk nog de vraag. Toch zal Ethereum het vast niet erg vinden dat ze op deze manier extra geld kunnen binnenhalen.

Mobiele versie afsluiten