Site pictogram 36.nl

Dalende Bitcoin koers mogelijk gevolg Futures

In december 2017 werd met veel bombarie aangekondigd dat er Bitcoin Futures aankwamen. Dit werd positief ontvangen door beleggers en mede door dit nieuws vloog de koers verder omhoog. Maar na onderzoek van het Chicago Mercantile Exchange blijkt dat de futures mogelijk het gevolg zijn van de dalingen in de koers in het eerste kwartaal van 2018.

2017 was voor de Bitcoin een prachtig jaar. De munt wist record na record te vestigen en er zaten geen mega slechte maanden tussen. Helemaal niet als we de koers vergelijken met het eerste kwartaal van 2018. Alleen het gedrag van de beleggers begon aan het einde van 2017 ineens te veranderen. Deze bleken niet meer constant te bewegen, waardoor de munt volatiel begon te worden. Dit blijkt na onderzoek een direct gevolg te zijn van de lancering van de Bitcoin Futures.

Daling koers valt samen met Bitcoin Futures

In 2017 was er een gigantische groei voor de Bitcoin. Op 22 februari 2017 was de munt nog maar $ 1.150 waard. In december 2017 werd de 19.511 aangetikt. Dit was meteen het hoogste punt ooit en een groei in slechts 10 maanden tijd. Daarna vloog de koers omlaag mogelijk door regulering nieuws en ander slecht nieuws rondom cryptomunten. Maar analisten hebben hier nu hun twijfels over. De dag dat de munt naar beneden ging was 17 december 2017. Dit was gelijktijdig met de lancering van Bitcoin Futures.

Vervolgens besloten de onderzoekers de koers te achterhalen. Er werd gekeken of de grote dalingen mogelijk een connectie hadden met de Futures. Helaas bleek deze connectie er inderdaad te zijn. Er werden bijvoorbeeld duidelijk meer weddenschappen afgelegd dat de munt zou gaan dalen met als gevolg dat de koers flink omlaag ging. Voorheen was het nooit mogelijk om te wedden op een daling omdat dit simpelweg niet kon. De Bitcoin prijs ging door deze weddenschappen waarschijnlijk flink naar beneden.

Pessimistische gokker zorgde voor daling

Uit het onderzoek kan maar één conclusie getrokken worden en dat is dat de pessimistische gokker ervoor gezorgd heeft dat de koers daalde. Dit zorgde er al snel voor dat de munt voor een lagere prijs verhandeld werd op de beurs. Vervolgens konden de pessimisten voor een spotprijs Bitcoins kopen.

Mobiele versie afsluiten