Site pictogram 36.nl

Dalende lijn Bitcoin lijkt uitgeput

Op dit moment ziet het er vooral positief uit voor de dalende lijn van de Bitcoin. De dalende lijn houdt de beleggers nu alweer een paar weken in hun greep. Voor veel beleggers is het een enorme teleurstelling helemaal na een uitstekende april maand. Toch lijken de kansen voor de dalende lijn langzaam te slinken. Goed nieuws voor beleggers die nog steeds hopen op een stijging.

Afgelopen nacht daalde de Bitcoin opnieuw dichter richting de $ 7.000 grens. Maar het leek om een tijdelijke daling te gaan. Al snel klom de munt op en werd het verlies van 6% terug geschroefd naar 1,01%. Op dit moment van schrijven staat de koers terug op $ 7.297. Nog altijd lager dan gisteren, maar de dalende lijn die vannacht werd ingezet door de val van Ethereum werd niet doorgezet.

Analisten laten zien dat de koers van de Bitcoin de vorm aanneemt van een doji kaars. Dit zou betekenen dat de dalende lijn uitgeput begint te raken. Als dit klopt en de dalende lijn echt macht begint te verliezen, dan kunnen we op het korte termijn eindelijk weer een stijging verwachten. Toch ziet alles er nog steeds niet super positief uit. De koers staat nog altijd op een fors verlies vergeleken met vorige week maandag. Vorige week stond de koers nog op $ 8.644.

Bitcoin kan nog steeds dalen naar $ 6.800

Op basis van de uitverkoop die vorige week maandag echt van start gegaan is kan de Bitcoin verder gaan dalen naar $ 6.800. De kans dat er een verdere daling inzit lijkt hleaas voor nu nog steeds groter dan een stijging. Toch kan je het met de Bitcoin echt nooit weten. Het is namelijk wel positief dat de munt het verlies van afgelopen nacht weer aardig hersteld heeft.

Als we kijken naar de grafieken op het lange termijn, dan zien we helaas ook veel dalende lijnen. Dit toont aan dat de dalende lijn ook op het wat langere termijn de macht blijft houden. We hebben het hierbij vooral over de dalende lijn in 5 a 10 dagen. Alleen op het echt lange termijn verwachten de analisten wel weer een stijging. Mogelijk gaat de munt dan weer terug richting de $ 8.000.

Mobiele versie afsluiten