Site pictogram 36.nl

De Centrale Bank van Maleisië wil Bitcoins tijdelijk verbannen

Na de ban vanuit China lijkt nu ook Maleisië na te denken over een tijdelijke ban voor de Bitcoin. De centrale bank heeft bekendgemaakt dat ze de mogelijkheden met cryptomunten aan het bekijken zijn. Ze overwegen om een tijdelijke ban op te leggen om zo de verkoop te beperken. De centrale bank heeft eigenlijk nog geen idee hoe ze de nieuwe cryptotechnologie moeten aanpakken. Moeten ze de munten gaan verbieden of juist gaan reguleren?

Een reden waarom ze de cryptomunten willen verbieden heeft te maken met crimineel geld. Volgens de centrale bank zou er veel crimineel geld in omloop zijn in Bitcoins vanuit Maleisië. Criminelen kunnen met de Bitcoins anoniem betalen en zo geld opstrijken voor klussen en drugs. Ze hopen dit tegen te gaan door eventueel aan het einde van het jaar een tijdelijke ban op te leggen.

Ondanks dat ze dit op dit moment overwegen is er nog geen definitieve beslissing genomen. Een andere optie die ze eventueel willen uitvoeren is het reguleren van de munt. Eventueel willen ze dan beleggers die handelen in de cryptomunt registeren en gegevens verzamelen. Op deze manier hopen ze sneller cirmineel geld te achterhalen en de dieven op te pakken.

In september werd al aangekondigd dat er nieuwe regels zouden komen

In september had de centrale bank van Maleisië al aangekondigd dat ze met speciale richtlijnen zouden komen op het gebied van cryptomunten. Voor de invulling van deze richtlijnen moeten de beleggers nog even geduld hebben. Het is wel opvallend dat een eventuele ban overwogen wordt nadat China dit heeft aangekondigd.

Het is mogelijk dat zowel China als Maleisië samen een regulering van de munt gaan toepassen in plaats van een ban. Voorlopig is het nog afwachten wat er precies gaat gebeuren. Een duidelijk statement kunnen we pas aan het einde van het jaar verwachten.

Mobiele versie afsluiten