Site pictogram 36.nl

Dip Bitcoin koers na nieuw record

Vanochtend vroeg wist de Bitcoin koers opnieuw een nieuw record te vestigen. De koers behaalden een hoogtepunt van $ 4483. Gisteren werd er zelfs al even geflirt met de $ 4500. Maar als we één ding geleerd hebben dan is het wel dat de Bitcoin koers enorm volatiel is. De munt kan ineens weer zakken om vervolgens weer te stijgen.

Vanochtend besloten een aantal beleggers hun munten te verkopen. Waarschijnlijk deden ze dit om te profiteren van de enorme winst. Het gevolg hiervan is altijd een correctie in de koers. Om 12.00 vanmiddag ging de Bitcoin koers stijl naar beneden. Heel even werd de $ 3995 aangetikt bij de koersdaling.

Gelukkig staat de Bitcoin koers bekend om z’n volatiele koers. Er zijn natuurlijk altijd weer beleggers die bij zo’n dip opnieuw instappen. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers alweer op $ 4090. De afgelopen dagen was er bijna geen dip te zien en zagen we de koers meestal alweer binnen een paar uur herstellen. Het zou goed kunnen dat dit nu ook weer gebeurt.

Augustus is een uitstekende maand voor de cryptomunt

In mei was de munt nog aan het flirten met de $ 2000. Slechts een paar maanden verder flirt de munt alweer met de $ 5000. Kortom de cryptomunt is eigenlijk hartstikke goed bezig met z’n opmars. Het zou zomaar kunnen dat de $ 5000 grens in augustus verbroken gaat worden.

Er zijn een aantal redenen waarom de munt zo enorm stijgt. Als eerste is er het nieuws rondom de Bitcoin. Iedereen hoort op het nieuws dat de munt enorm in waarde gestegen is. Je hoort misschien zelfs van vrienden dat ze een winst van $ 1000 in een week tijd gemaakt hebben. Het zijn piratenverhalen maar het gebeurt echt met de cryptomunt. Het enige wat je hoeft te doen is op tijd instappen.

Toch blijft er altijd een risico zitten aan de Bitcoin. De koers is enorm volatiel. Stel je stapt in op $ 5000 en deze koers wordt nooit meer behaald. Beleggers worden daarom altijd gewaarschuwd dat hun belegging een risico loopt. Beleg ook alleen met geld dat je kan missen. Het advies is zelfs om voor de lange termijn in de munt te stappen. In het verleden heeft dit beleggers al succes gebracht.

Een long belegging plaatsen op de Bitcoin

Beleg je in CFD’s in de Bitcoin? Het is dan slim om nu een long belegging te plaatsen. De kans is groot dat de koers straks weer met $ 500 stijgt. Je kan daarvan profiteren door nu in te stappen met een relatief lage koers. De kans is groot dat de munt daar al snel naartoe gaat.

Als je het aandurft kan je zelfs wat langer blijven hangen. Wie weet stijgt de munt wel met $ 1000. Als dat zo is kan je met een long investment een paar honderd euro verdienen. Het is de moeite waard vooral nu de koers relatief laag staat.

De oorzaak van de lage koers is vrijwel zeker een opname dip. Doordat beleggers massaal hun winst opnemen beleefde de koers even een dip. Je hoeft hier absoluut niet bang voor te zijn want dit is eigenlijk vrij normaal voor de Bitcoin. De meeste beleggers zijn wel gewend dat er een dipjes in de koers ontstaan.

Goldman Sachs voorspelt nieuwe dip

Goldman Sachs is een gerenommeerde analist als het aankomt op beleggen. Hij voorspelden de vorige dip van $ 1800. Helemaal niet geloofden de analist van Wallstreet. De man voorspelden niet alleen een dip maar ook dat de koers in augustus nog naar $ 3900 zou gaan. Beide voorspellingen kwamen uit ondanks het sceptische ontvangst van het publiek.

Op dit moment heeft Goldman Sachs opnieuw een nieuwe voorspelling gedaan. Volgens de analisten van de beleggingsbank kan de koers deze maand nog de $ 4827 halen. Dit is slechts een paar honderd meer dan het record van afgelopen nacht. Als dit gehaald wordt komt er een nieuwe dip vanwege de winstopname van beleggers.

Doordat heel wat beleggers bij $ 4800 hun geld weghalen bij de munt kan de dip extreem uitvallen. Het zou zomaar kunnen dat de koers daalt naar $ 2935. Wie weet wordt de munt nooit meer waard dan $ 4999. We hebben het hierbij natuurlijk wel over de korte termijn voorspelling van Goldman Sach.

Maar hoe betrouwbaar is deze voorspelling? Natuurlijk is het koffiedik kijken. Je kan analyses maken maar de Bitcoin heeft al vaker laten zien dat de munt doet wat die wil. Volgens Goldman Sach moeten we de correctie zeker weten gaan verwachten. Helemaal omdat de munt zo extreem gestegen is de afgelopen dagen. Het zou volgens hem zelfs kunnen dat de munt daalt naar $ 2200.

Bitcoins kopen bij een dip

Ons advies is om de Bitcoins zeker weten te kopen bij een mogelijke dip. Helemaal als de koers daalt naar $ 2200. Het zal dan altijd gaan om een winst correctie tenzij er echt iets geks gebeurt. De Bitcoin koers zal daarna weer stijgen naar mogelijk $ 4000. Je zou zo een winst van $ 2000 kunnen maken.

Let op dit is speculatie en je vermogen loopt altijd risico. Het zou dus ook zomaar kunnen dat de munt nooit meer de $ 4000 aantikt. Het kan ook maanden duren voordat de koers weer omhoog gaat. Dit zagen we wel met het vorige record bij de Bitcoin.

Hou Bitcoin Cash en Ethereum in de gaten

Ons laatste advies is om ook de Bitcoin Cash koers en de Ethereum koers in de gaten te houden. Deze munten kunnen aangetast worden door de Bitcoin. Bij een dip bij de Bitcoin kunnen beleggers massaal overstappen naar Cash. Beleggers in Ethereum kunnen bij een daling van de Bitcoin meestal ook een daling bij hun munt zien.

Ons advies is om beide munten goed in de gaten te houden en eventueel stappen te ondernemen als je het idee hebt dat de koers veranderd. Bij een eventuele dip is het altijd slim om in te stappen en te hopen op een koersstijging. Voor je het weet zit de koers weer in de lift en profiteer je van een leuke winst!

Mobiele versie afsluiten