Site pictogram 36.nl

Drie redenen waarom de Bitcoin koers weer gaat stijgen

Na een teleurstellend eerste kwartaal van 2018 zijn beleggers bang dat dit niet het jaar van de Bitcoin gaat worden. Uiteraard is het logisch dat er angst is om de koers van de munt. Van bijna $ 20.000 is met de huidige koers van $ 6.657 nog maar weinig hoop over. Toch zijn er verschillende redenen te noemen waarom de Bitcoin het tweede kwartaal verliezen goed gaat maken.

Volgens verschillende analisten is de koers klaar om terug te keren en te herstellen. Als alle analysis kloppen zou dit nog weleens sneller gaan gebeuren dan we allemaal op dit moment verwachten. Het tweede kwartaal zou weleens het kwartaal van de Bitcoin kunnen worden. De munt is er klaar voor om terug te keren naar de oude koers. Mogelijk zal dit wel in stappen zijn want de verliezen zijn fors. Maar als het vertrouwen eenmaal terugkeert en de koers gaat weer stijgen, dan kan het allemaal hard gaan voor de Bitcoin.

Hoge aantal verkopen heeft te maken met Amerikaanse belastingdienst

April is de maand waarin de belasting betaald moet worden in Amerika. De Amerikanen hebben dus geld nodig om de belasting over hun winst te betalen. In december hebben een hoop Amerikanen een aardige winst gemaakt alleen nu moeten ze belasting gaan betalen. Reden genoeg om wat munten te verkopen om de belastingdienst te betalen.

De deadline voor deze betalingen ligt op 15 april. Hierna kunnen de Amerikanen weer gaan investeren om weer opnieuw winst te gaan maken. Volgens analist Brian Kelly zou dit een verklaring kunnen zijn voor de verkopen in Amerika in maart. Maar dit zou wel tot een einde moeten gaan komen nu op 15 april alle belastingen betaald moeten worden.

Coincheck keert binnenkort terug

Na de gigantische hack bij Coincheck ligt het bedrijf nog steeds stil. Terwijl dit toch wel één van de grootste exchange sites ter wereld is. Volgens de laatste geruchten zou het bedrijf te koop staan. Maar niet voor lang want er is interesse uit Amerika om het bedrijf over te nemen. Online exchange Monex Group zou interesse hebben om Coincheck opnieuw leven in te blazen.

Nu alle schulden zijn terugbetaald kan Coincheck met een frisse wind beginnen. Dit zou kunnen onder begeleiding van een nieuwe eigenaar. Mocht dit gebeuren dan zou dit een nieuwe vertrouwen boost zijn voor beleggers in cryptomunten. Dit zou laten zien dat een bedrijf een hack kan overleven en weer kan terugkeren op de markt. Daarnaast krijgt Japan weer toegang tot één van hun grootste exchange sites om Bitcoins te kopen. Dit zou weer voor een prijsstijging uit Japan kunnen zorgen.

De geschiedenis herhaalt zich bijna altijd

Een hele belangrijke reden waarom de Bitcoin weer gaat stijgen is dat de geschiedenis zich tot nu toe altijd herhaald. De munt heeft in het verleden al vaker grote dips en crashes gehad, maar wist altijd weer omhoog te gaan. Daar komt bij dat het eerste kwartaal nooit een topperiode geweest is. Maart is historisch gezien altijd een lastige maand en de crash voorafgaand helpt natuurlijk niet echt mee.

Het goede nieuws is dat april historisch gezien de afgelopen zeven jaar wel een goede maand was voor de Bitcoin. In de afgelopen zeven jaar kwam de Bitcoin tot vijf keer toe op winst uit in april. Het zou dus goed kunnen dat de munt nu ook het tij weet te keren en weer begint te stijgen in waarde.

Mobiele versie afsluiten