Site pictogram 36.nl

Duitse beurs wil Bitcoin producten gaan aanbieden

De eigenaar van de Frankfurt Stock Exchange heeft tijdens een evenement aangekondigd interesse te hebben om Bitcoin producten aan te gaan bieden. Dit heeft Deutsche Boerse laten weten tijdens een industrie evenement in London afgelopen woensdag. Volgens Boerse zouden ze er al druk mee bezig zijn om dit mogelijk te maken. Verschillende klanten zouden namelijk interesse hebben om te investeren in Bitcoin producten. Hier spelen ze als beurs natuurlijk graag op in.

Ondanks dat Boerse interesse zou hebben in de Bitcoin betekent dit niet direct dat ze de munt op de markt gaan brengen. Voordat ze deze stap gaan zetten willen ze eerst goed begrijpen wat de Bitcoin nu eigenlijk is. Maar ook hoe de techniek van een transactie met Bitcoins precies werkt. Volgens Boerse is dit niet bepaalt eenvoudige technologie om te gebruiken. Dit is de reden dat de beurs er vol mee bezig is om dit eerst te begrijpen voor ze stappen gaan ondernemen.

GME Group en Cboe Global hebben eerder al Bitcoin futures uitgebracht

Het is niet voor het eerst dat de beurs een Bitcoin product gaat uitbrengen. De GME Group en Cboe Global hebben in december al voor het eerst Bitcoin futures op de markt gebracht. Maar Boerse laat weten dat ze niet aan hetzelfde product zouden denken. De producten die hun willen gaan aanbieden zouden van een andere aard zijn.

Maar voordat het zover is dat hij iets bekend kan maken moet hij de munt eerst beter begrijpen. Hij wil o.a. meer begrijpen over de volatiliteit van de munt. Daarnaast wil hij weten welke regels de regering eventueel gaat opleggen voor de munt. Pas als dit allemaal duidelijk is willen ze stappen gaan maken om Bitcoin producten aan te bieden.

Vorig jaar juni liet Boerse ook al weten interesse te hebben om de Bitcoin producten op de beurs in Frankfurt te lanceren. Maar dat de beurs nog bezig was met het ontwikkelen van een systeem om dit mogelijk te maken. Daarnaast zou hij bezig zijn met de juridische kant om dit allemaal mogelijk te maken. Het lijkt erop dat hier verder sinds juni nog geen grote nieuwe ontwikkelingen voor zijn geweest.

Mobiele versie afsluiten