Site pictogram 36.nl

Een klein percentage Bitcoins nodes heeft toch upgrade gekregen

Vandaag kwam er opmerkelijk nieuws naar buiten over de update van begin november. Een klein deel van de blockchain nodes zou namelijk geupdate zijn. Officieel zou er op 1 november een nieuwe grote update uitgerold worden. Vanwege deze update zou de capaciteit per Blockchain toenemen. Uiteindelijk zou de snelheid hierdoor verder kunnen toenemen en transacties sneller verlopen. Alleen op 8 november werd bekend dat de update afgeblazen werd.

Het lijkt er dus op dat de Bitcoin ontwikkelaars begonnen zijn met het upgraden van de munt. Alleen nadat de update officieel afgekeurd werd hebben ze deze direct uitgezet. Alleen zijn ze vergeten om de nodes die al wel geüpdatet zijn terug te zetten. Er zijn in totaal 150 nodes met de nieuwe update bekend. Deze draaien dus eigenlijk op de nieuwe software die niet door zou gaan.

Nieuwe code verbiedt miners over het limiet te gaan

Officieel heeft elk blok een capaciteit van maximaal 1MB. Door de update zou dit verdubbeld worden en bij een aantal blocks is het dus mogelijk om grotere blocks te maken. Maar een nieuwe code lijkt hier direct een einde aan te maken. De nieuwe code verbiedt miners automatisch om over de 1 MB grens heen te gaan.

Mocht de update uiteindelijk op een later moment alsnog uitgevoerd worden, dan zal de blokkade automatisch eraf gehaald worden. Tot die tijd moeten miners voorlopig nog wachten op hun 2 MB block. Het is de vraag of deze update er ooit nog gaat komen. De meeste miners hopen er wel op omdat hun werk dan meer waard zou worden. Voorlopig gaat de update er in ieder geval niet komen op de 150 nodes na.

Mobiele versie afsluiten