Site pictogram 36.nl

Elf bedrijven krijgen toestemming om te handelen in de Bitcoin in Japan

Nadat Japan de Bitcoin had uitgeroepen als nationale munt naast hun eigen munt moest de handel nog redelijk op gang komen. Japan had pas een paar bedrijven aangewezen die toestemming hadden gekregen om ermee te handelen. Zij moeten het voor Japanners mogelijk maken om te betalen in winkels met Bitcoins. Of dat Japanners gewoon een paar munten kunnen kopen.

Na de regulatie in Japan hebben 17 bedrijven een verzoek ingediend om te mogen handelen in de cryptomunt. Vandaag werd bekend dat 11 bedrijven officieel toestemming hebben gekregen. Ze hebben nu een officiële licentie om te handelen met Bitcoins in Japan. Ze mogen bijvoorbeeld e-wallets aanbieden waarin Japanners de munt kunnen wisselen voor hun eigen munt.

De overige bedrijven die een verzoek hebben ingediend moeten door de regering nog nagekeken worden. Dit wil niet zeggen dat ze meteen zijn afgewezen. Japan is dus nog meer schot in de zaak aan het doen als het aankomt op het reguleren van de Bitcoin. De Japanners doen er alles aan om de munt in hun land te laten slagen.

Een gezonde ontwikkeling van de Bitcoin in Japan

Doordat er meerdere beleggers zijn is er volgens de Japanners een gezonde ontwikkeling gaande in de wereld van cryptomunten. Japan wil hun handel graag internationaal gaan voeren. Dit zou kunnen betekenen dat beleggers van buiten Japan straks ook via deze platformen in Bitcoins kunnen handelen.

Japan wordt steeds actiever als het aankomt op de handel in Bitcoins. Ondanks dat ze in China een ban invoeren zijn de Japanners nog steeds een groot fan van de munt. Japan wil de handel alleen wel graag zelf onder controle houden en reguleren. De reden is dat in 2014 het bedrijf Mt Gox omviel in Japan. Dit berijf handelden in Bitcoins en beleggers dienden bij de regering een schadevergoeding in van miljoenen euro’s.

Door de bedrijven goed in de gaten te houden en te controleren of ze financieel gezond zijn wil Japan een nieuw probleem voorkomen. Het nieuws vanuit Japan heeft nog niet voor een echte boost gezorgd in de Bitcoin koers. De verwachting is wel dat de munt mogelijk verder gaat stijgen als meer Japanners een aankoop doen.

Mobiele versie afsluiten