Site pictogram 36.nl

Elizabeth Stark: De toekomst ligt bij de Bitcoin en niet bij cryptomunten

Elizabeth Stark ligt vandaag het gesprek aan met Yahoo Finance. Ze is de CEO van Lightning Labs. Door de negatieve ontwikkelingen bij de Bitcoin besloot Yahoo Finance haar uit te nodigen om het gesprek aan te gaan.

Lightning Lab was één van de eerste bedrijven die besloot afstand te doen van de Bitcoin. Dit kwam doordat ze het idee hadden dat andere cryptomunten de Bitcoin ging overnemen. Blockchain technologie leek de grote opvolger te worden en andere cryptomunten zouden het over gaan nemen. Maar nu lijken volgens Elizabeth Stark de Bitcoins het over te nemen. In plaats dat we leven in een crypto-wereld lijken we op dit moment vooral te leven in een Bitcoin wereld.

Vorig jaar leek het erop dat het toenemende aantal cryptomunten op de markt ervoor gingen zorgen dat de Bitcoin van z’n troon gestoten ging worden. De munt kreeg steeds meer concurrentie van andere munten die marktaandeel leken weg te snoepen. We zagen bijvoorbeeld vorig jaar nog dat de Bitcoin het moeilijk kreeg toen Ethereum en Ripple fors gingen stijgen.

Maar Elizabeth Stark laat weten dat andere cryptomunten eigenlijk helemaal niet zouden bestaan zonder de Blockchain technologie van Bitcoin. De Bitcoin zal daarom terug knokken en z’n naam als koning eer blijven geven. Voor ontwikkelaars die iets willen doen met de Bitcoin is het nu juist prettig dat de koers even laag staat. Ze krijgen de tijd om even rustig nieuwe ontwikkelingen te bedenken voor de gekkenhuis weer losgaat.

Lightning Network moet Bitcoin transacties sneller laten verlopen

Elizabeth Stark heeft er ook baad bij als de Bitcoin weer gaat stijgen in waarde. Haar bedrijf genaamd Lightning Network is een start-up die transacties met cryptomunten zoals de Bitcoin sneller moet laten verlopen. Veel Bitcoin eigenaren lopen zelfs nu nog tegen problemen aan. Bijvoorbeeld dat de kosten om cryptomunten veilig te bewaren hoog zijn of het maken van transacties.

Haar netwerk zou het mogelijk moeten maken om de transactiekosten te verlagen en sneller micro-payments uit te voeren. Als dit plan kan slagen zou de Bitcoin straks bedrijven als Visa en Mastercard kunnen inhalen. Deze bedrijven worden serieus bedreigd door de technologie achter de Bitcoin. Maar beleggers moeten de munt wel de kans geven om te ontwikkelen. De Bitcoin is een marathon loper en geen sprinter die even snel geld binnenhaalt.

Mobiele versie afsluiten