Site pictogram 36.nl

Ethereum heeft eerste update Casper uitgebracht

Ethereum heeft vandaag de eerste update uitgebracht van de Casper versie van de munt. De nieuwe versie van de code moet voor een flinke verbetering van het netwerk gaan zorgen.

De Casper update werd voor het eerst in oktober 2017 online gezet. De update zou voor verschillende oplossingen moeten zorgen bij problemen waar beleggers tegenaan liepen. Vandaag besloten ze opnieuw een enorme stap voorwaarts te zetten met een eerste update voor hun Casper software.

Casper is een onderdeel van een groot geheel die het netwerk eigenlijk moet gaan veranderen. Het netwerk moet met verschillende aanpassingen bijvoorbeeld veiliger worden en minder snel te hacken zijn.

Daarnaast wordt er straks bij het minen van nieuwe Ethereum munten door de update minder elektriciteit verbruikt. Er is al vaker veel kritiek geweest op het elektriciteitsverbruik bij het minen van munten. Dit zou niet alleen veel geld kosten, maar ook zonde zijn van ons energienetwerk. Met de nieuwe aanpassingen in de Casper update zouden deze problemen dus voor een deel verholpen worden.

Ethereum gaat experimenteren met PoS

Ethereum gaat dankzij de update ook experimenteren met PoS. Door met PoS te werken zal dus het elektriciteitsverbruik drastisch afnemen bij het minen van de munten. De overhead kosten zullen voor miners daardoor afnemen, waardoor Ethereum ook aantrekkelijker moet worden dan de Bitcoin.

Ethereum is overigens niet de eerste cryptomunt die gaat experimenteren met PoS. Er zijn ook al andere cryptomunten die dit geprobeerd hebben. Helaas zonder succes want de elektriciteitskosten bleken in de praktijk amper te dalen. Het is dus echt de vraag wat de kosten gaan doen met de update bij Ethereum.

Ethereum heeft al langer geleden aangekondigd om op PoS over te stappen. Alleen de afgelopen jaren werd de update nog steeds niet doorgevoerd. Toch bleek er nu ineens spoed achter te zitten. Vooral nadat miners uit China geweerd werden vanwege het enorme energieverbruik. Het moet daardoor ook voor andere landen straks weer interessant worden om Ethereum munten te delven.

Mobiele versie afsluiten