Site pictogram 36.nl

Ethereum en Bitcoin gaan de beurs op

Vandaag werd bekend gemaakt dat Ethereum en Bitcoin mogelijk binnenkort de beurs opgaat. Onder de naam ETN kunnen beleggers straks in meerdere cryptomunten tegelijk beleggen via de beurs. De handel in cryptomunten krijgt zo officiële vormen, dankzij de gang naar de beurs. Het aandeel wordt straks uitgebracht door CoinShares. Opvallend genoeg is dit bedrijf opgericht door een voormalig medewerker van JPMorgen. Het bedrijf dat zich altijd slecht heeft uitgesproken over beleggen in cryptomunten.

Via het aandeel kunnen beleggers straks niet in één munt belegger, maar in meerdere munten tegelijk. Beleggers kunnen hun geld in een soort fonds stoppen. Het geld dat in het fonds zit wordt straks verspreid over meerdere cryptomunten belegt. CoinShares is in eerste instantie van plan om het fonds te verdelen over de twee populairste cryptomunten. Dit is in dit geval Ethereum en Bitcoin. Als er straks nog meer populaire munten bijkomen kunnen ze bij het fonds toegevoegd worden.

Het voordeel van beleggen in een fonds is dat eventuele verliezen bij Ethereum opgevangen kunnen worden door de Bitcoin en visa versa. Beleggers kunnen zo het risico van een volatiele koers spreiden over meerdere munten. Dit zou een belegging voor investeerders iets minder risicovol maken. Beleggers hoeven zo ook niet steeds meerdere cryptomunten in de gaten te houden. Ze storten hun geld gewoon in 1 fonds en CoinShares zorgt ervoor dat het geld belegt wordt in de munten die het beste lopen.

CoinShares heeft al een groot aandeel in Bitcoins

Het fonds van CoinShares heeft op dit moment al een groot aandeel in Bitcoins. Volgens het bedrijf hebben ze op dit moment van schrijven in totaal 58.451 Bitcoins in hun bezit. Dit zou gelijk staan aan $ 250 miljoen Bitcoins. Straks zou er naast de Bitcoins in hun portfolio ook Ethereum munten bij moeten komen.

Op dit moment richt CoinShares zich vooral op de Europese markt. Via de NASDAQ Stockholm kunnen beleggers straks het ETN aandeel kopen en zo beleggen in het fonds. Verschillende beleggers kunnen bij de NASDAQ in Stockholm ETN aankopen. CoinShares hoopt hiermee ook beleggers te trekken die willen beleggen voor hun oude dag voorziening. Hiermee kunnen ze niet alleen een mooi rendement boeken voor hun oude dag, maar ook profiteren van belastingvoordelen met hun belegging. Het zal vooral afwachten worden hoe de beursgang straks in de praktijk gaat uitpakken.

Mobiele versie afsluiten