Site pictogram 36.nl

Ethereum is de populairste cryptomunt in India

Internetprovider Jana in India heeft een onderzoek gedaan naar de populariteit van cryptomunten in het land. Uit het onderzoek is gebleken dat verrassend genoeg niet de Bitcoin, maar Ethereum de populairste cryptomunt is. Inwoners uit India zoeken van alle cryptomunten in totaal 34,4% keer op Ethereum en slechts 29,9% op de Bitcoin.

De zoektermen zijn onderzocht in de periode oktober 2017 en februari 2018. Opvallend genoeg is dat eind februari nieuwe reguleringsregels bekend werden in India en het aantal zoekopdrachten toenamen op cryptomunten. De interesse in de Bitcoin nam door nieuwe regels nog verder af. Er werd eind februari zelfs twee keer zoveel op Ethereum gezocht vergeleken met de Bitcoin.

Het afgelopen jaar is de populariteit van cryptomunten enorm toegenomen. 30% van de munten worden in India zelfs verhandeld als premium munten. Dit wil zeggen dat beleggers fors meer willen betalen voor de Bitcoin dan de actuele waarde.

Een reden dat de cryptomunten enorm populair zijn in India heeft te maken met de vele corruptie in het land. In 2016 was er nog een groot corruptieschandaal bij de regering in India. De inwoners van India vinden het dan ook positief dat de overheid niet veel aan de munten kan doen. Ze willen zo corruptie met hun geld voorkomen.

Populariteit cryptomunten neemt toch af door regulering

Ondanks de enorme populariteit voorheen in India is het aantal beleggers uit het land met 90% afgenomen. Dit heeft o.a. te maken met de reguleringsregels die opgelegd worden door de overheid. Inwoners uit India durven hierdoor niet meer goed te investeren in Ethereum of Bitcoin. De centrale bank van India heeft de afgelopen weken de druk aardig opgevoerd en met succes. Het aantal beleggers is zichtbaar gedaald in cryptomunten.

Ondanks dat Indiërs misschien geen gebruik meer maken van exchange sites betekent dit niet dat ze geen munten meer kopen. De kracht van cryptomunten is dat er ook andere manieren zijn om ze te kopen. Volgens verschillende analysis zouden inwoners nog steeds orders plaatsen via websites als LocalBitcoins.

Het is de vraag of de inwoners ook meteen hun geld stoppen in Ethereum of toch voor de vertrouwde Bitcoin kiezen. Helaas is dit via een site als LocalBitcoins lastig te meten wat ze precies aanschaffen. Maar door reguleringsregels zijn er wel een stuk minder Indiërs die nog beleggen in cryptomunten. De Indiërs zijn bang om gepakt te worden en voor de gevolgen voor hun handel in cryptomunten. Dit zou veel inwoners afschrikken om “illegaal” munten te kopen.

Mobiele versie afsluiten