Site pictogram 36.nl

Ethereum koers pakt nieuw record $ 1266

Vorige week werd voor het eerst de psychologische grens van $ 1000 verbroken door Ethereum. De munt wist direct een nieuw record neer te zetten. Maar dit bleek niet de enige prijsstijging te zijn. De munt wist direct door te pakken en wist een nieuw record neer te zetten van $ 1266.

Dankzij het nieuwe record van Ethereum wist de munt z’n positie in één klap terug te pakken als tweede grootste cryptomunt. Ripple moet ineens weer genoegen nemen met de derde plek. Dit kwam niet alleen door de enorme stijging van Ethereum, maar ook doordat de munt veel in waarde verloor de afgelopen dagen.

Het officiële wereldwijde record ligt op $ 1266, maar in Noord-Korea zijn ze al een stap verder. De munt wordt hier zelfs al verhandeld voor $ 1800. Als het aan de Koreanen ligt gaat de munt heel snel dezelfde kant op als de Bitcoin. Maar de rest van de markt lijkt te profiteren van de hoge winst en besloot z’n munten uit te betalen en de winst te pakken.

Geen oorzaak voor de enorme groei van Ethereum

Behalve een voorspelling dat 2018 het jaar van Ethereum gaat worden is er eigenlijk geen oorzaak te vinden voor de enorme groei van Ethereum. Toch is het aantal transacties in de munt flink toegenomen. Steeds meer beleggers besluiten in te stappen en geld in Ethereum te stoppen. De Bitcoin lijkt hier het grootste slachtoffer te zijn doordat de munten al weken op rij niet meer wil stijgen.

Niet alleen het aantal beleggers is de afgelopen weken toegenomen, maar ook het aantal ontwikkelaars die met Ethereum werken. Doordat het aantal ontwikkelaars is toegenomen heeft dit ook gezorgd voor een boost in de ontwikkeling van de cryptomunt. Dit zorgt ook automatisch voor een flinke prijsstijging in de koers. Het aantal transacties binnen het Ethereum netwerk ligt nu op 1,9 miljoen per dag.

Een andere oorzaak van de prijsstijging heeft te maken met de markt in Zuid-Korea. Er is een enorme vraag in cryptomunten in Zuid-Korea. Deze vraag zien we niet alleen terug bij Ethereum, maar ook bij de Ripple. Deze munt blijft ook maar records verbreken sinds de Koreanen hun geld erin pompen.

Een andere reden waarom de prijs van Ethereum zo snel stijgt is dat veel beleggers bang zijn om mis te lopen. Ze willen graag Ethereum munten bezitten als deze net als de Bitcoin dit jaar de $ 10.000 gaat aantikken. Dit zou natuurlijk een forse winst betekenen als je er $ 1.000 bij hebt ingelegd. Daarnaast helpen ontwikkelingen zoals CryptoKitties natuurlijk ook mee om de prijs van Ethereum op te drijven.

Ethereum koers corrigeert

Ondanks dat er een nieuw record verbroken is corrigeerde de koers al vrij snel erna. Op dit moment van schrijven staat de koers nog maar op $ 1139. Toch is het nog steeds een winst van 1,50%. Het gaat mogelijk ook om een kleine correctie die ontstaan is door winstopnames. Een aantal beleggers besluiten om nu hun winst eruit te halen.

Toch kunnen we mogelijk verwachten dat Ethereum vandaag verder gaat doorpakken. De munt kan zomaar weer nieuwe records gaan verbreken in de komende dagen. Helemaal als 2018 echt het jaar van Ethereum gaat worden en beleggers niet willen misgrijpen. Wie weet bereikt Ethereum met deze snelheid wel sneller het $ 2.000 record dan de Bitcoin vorig jaar.

Mobiele versie afsluiten