Site pictogram 36.nl

Ethereum koers stijgt langzaam verder

In tegenstelling tot de Bitcoin koers lijkt Ethereum langzaam verder te stijgen. Een uniek verschijnsel omdat de munt meestal reageert op de Bitcoin koers. Dit keer lijkt de munt echt volledig los te staan van de Bitcoin. Ethereum stijgt langzaam verder en staat op dit moment van schrijven op $ 311. Terwijl een paar dagen terug de munt nog moeite had om boven de $ 300 te blijven.

Een oorzaak van de mogelijke prijsstijging heeft wel indirect met de Bitcoin te maken. Beleggers in de Bitcoin hebben op dit moment hun twijfels over de cryptomunt. Vooral omdat er een nieuwe splitsing is aangekondigd. Het is de vraag wat dit gaat betekenen voor de Bitcoin. Gaat de munt in waarde stijgen of toch weer dalen? Beleggers besluiten hun geld tijdelijk ergens anders onder te brengen en Ethereum lijkt nu een veilig alternatief.

Ethereum update moet nu langzaam actief zijn

Nog een oorzaak waarom de Ethereum munt in waarde stijgt is omdat de update inmiddels actief moet zijn. Het heeft een tijd geduurd en door fouten van de makers bleek het uitrollen veel langer dan verwacht te duren. Het gevolg was een flinke waarde daling. Gelukkig lijkt de munt hier nu van te herstellen en begint de koers in waarde te stijgen.

Analisten zien het op dit moment dan ook zonnig in vooral omdat beleggers in de Bitcoin een alternatief zoeken. Er zijn analisten die verwachten dat de munt mogelijk weer richting de $ 400 gaat. Dit is natuurlijk een fijn idee als je van plan bent om te gaan beleggen in Ethereum.

Mobiele versie afsluiten