Site pictogram 36.nl

Ethereum koers stijgt verder terwijl Altmunten correctie ondervinden

Ethereum staat weer sterk boven de $ 1200. Eerder werd het $ 1200 record al verrboken, maar viel de munt al snel weer terug. Na de kleine correctie is de munt er nu weer bovenop en staat de koers op een winst van 7%. Op dit moment van schrijven staat de Ethereum koers op $ 1216.

Het is opvallend dat Ethereum vandaag als enige munt in de plus wist te staan. CoinMarketCap had vandaag aangekondigd de cijfers aan te passen. Ze willen de hoge koersen van Korea niet meer meenemen in hun gemiddelde. Als gevolg hiervan ging de koers van altmunten flink naar beneden. De enige die hier blijkbaar geen slachtoffer van lijkt te zijn is Ethereum.

Helaas was de communicatie rondom het bijstellen van de cijfers zonder Korea een flinke miscommunicatie. Veel beleggers waren er niet van op de hoogte en zagen ineens de koers van hun munt wegzakken. Een mooi voorbeeld is Ripple die vandaag door de kunstmatige correctie ruim 7% verloor en op dit moment van schrijven nog maar op $ 2,26 zit. Dit is een flink verlies als je beseft dat de munt vorige week nog op $ 3 stond.

Uit paniek vanwege de lage koers besloten een groot aantal beleggers hun munt te verkopen. Ondanks dat het niet om een werkelijke correctie ging. Als gevolg hiervan daalden de altmunten nog verder dan eigenlijk de bedoeling was van de correctie. Het grootste slachtoffer hierin lijkt de Ripple te zijn. Altmunten zoals Ethereum blijven het ondanks de correctie dus nog wel goed doen.

Ethereum prijs blijft stijgen ondanks technische problemen

Afgelopen dagen was er vooral veel goed nieuws te melden rondom Ethereum. De munt wist voor het eerst de $ 1.000 te overstijgen en zetten al snel een nieuw record boven de $ 1200 neer. Maar het goede nieuws wordt overschaduwd door technische problemen bij de munt. De meeste technische problemen zijn ontstaan door het grote aantal transacties die plaatsvonden dit weekend.

Door een probleem in de software waren er bijvoorbeeld een aantal beleggers die ineens fors meer moesten betalen aan transactiekosten. Dit had te maken met een foutje in de software die ineens was ontstaan in het afgelopen weekend. Voor veel nieuwe beleggers was dit even schrikken. Het voelt natuurlijk niet als een warm welkom als je hogere transactiekosten moet betalen vergeleken met de rest.

De technische problemen bij Ethereum zijn helaas slechts een topje van de ijsberg. Zo is het netwerk al maanden bezig met een update die de software gebruiksvriendelijker moet maken. Alleen de software is tot op heden nog steeds niet uitgebracht. Ondanks alle problemen bij de ontwikkelaars blijft de munt dus nog wel steeds in waarde stijgen.

Mobiele versie afsluiten