Site pictogram 36.nl

Ethereum koers zet nieuw record neer

Aan het einde van 2017 werd al voorspelt dat 2018 het jaar van Ethereum gaat worden. Alleen de laatste dagen van het jaar ging het ineens hard met Ripple. De munt wist het zelfs voor elkaar te krijgen om de tweede grootste munt ter wereld te worden. Na een correctie bij Ripple besloot Ethereum weer terug aan de macht te komen.

Vandaag werd er zelfs een nieuw record neergezet met een Ethereum koers van $ 914. Dankzij het record wist Ethereum vandaag heel even Ripple weer in te halen als tweede grootste munt. Alleen het succes duurde niet heel lang want Ripple begon vandaag weer omhoog te klimmen en Ethereum corrigeerde. Op dit moment van schrijven staat de Ethereum koers op $ 849. Ondanks de correctie na het behalen van een nieuw record staat de munt nog steeds op een winst van 12,43%.

Ethereum pakt z’n kans na afname populariteit Bitcoin

Ethereum wist in waarde te stijgen doordat de Bitcoin in waarde afnam. Het werd al van te voren voorspelt dat 2018 het jaar ging worden dat Ethereum door zou breken. Vandaag daalde het marktaandeel van de Bitcoin naar een nieuw dieptepunt van 36%. Doordat simpelweg andere cyptomunten het beter doen zien we een verschuiving in beleggingen.

Investeerders zijn bang dat de rek uit de Bitcoin is. Ethereum zou dit gat kunnen vullen en steeds meer beleggers besluiten hun geld uit de Bitcoin te halen en te investeren in Ethereum. Dit zorgde er vandaag voor dat er weer een nieuw record werd aangetikt. Beleggers hebben vooral na het goede nieuws van een geslaagde update weer meer vertrouwen gekregen in Ethereum. De voorspelling van 2018 zijn dan ook goed te noemen.

Veel vraag in Ethereum uit Zuid-Korea

Het mag geen verrassing zijn dat er heel veel vraag is naar Ethereum uit Zuid-Korea. Zuid-Korea is al langer een belangrijke handelspartner als het aankomt op cryptomunten. Naast de enorme vraag in Ripple zijn de Zuid-Koreanen ook geïnteresseerd in Ethereum. Vandaag werden er in Zuid-Korea zelfs al munten verkocht voor $ 1100. Dit is ver boven de huidige koers van de munt.

Doordat in andere landen Ethereum voor een lagere prijs verhandeld wordt blijft de koers steken en wil deze nog geen mega sprong maken. Toch zouden we op het korte termijn kunnen zien dat Ethereum in waarde gaat stijgen. De globale vraag in de munt neemt namelijk ook toe. Helemaal nu er weinig gebeurd rond de Bitcoin en de munt geen records meer lijkt te verbreken. Er wordt nog steeds gewaarschuwd voor het gevaar van de Bitcoin. Dit zorgt er ook voor dat de munt niet verder wil stijgen onder het grote publiek.

Mobiele versie afsluiten