Site pictogram 36.nl

Ethereum koers zit weinig beweging in

Helaas wil het nog steeds niet echt vlotten met de Ethereum koers. Terwijl de Bitcoin record na record weet te verbreken kreeg de Ethereum munt het voor elkaar om net boven de $ 300 te blijven. Eerdere prijs analyses tonen al aan dat de $ 309 een lastig punt is voor Ethereum. Het lijkt er bijna op dat de koers er niet overheen kan gaan.

Vandaag wist de Ethereum koers eindelijk weer wat in waarde te stijgen. De munt wist op dit moment van schrijven een winst te pakken van 1,62%. Dit komt neer op $ 301. Het oude record lijkt nog steeds een eind weg. Ook als we kijken naar de handel in Ethereum blijft het ontzettend stil. Er lijkt geen gigantische beweging in te krijgen.

Ethereum koers moet over het zwakke punt heengaan

Volgens deskundige is het belangrijk dat de Ethereum koers binnenkort nog over het zwakke punt heengaat. Dit is voor de munt belangrijk om te blijven groeien. De koers blijft in vergelijking met andere cryptomunten te lang op een dood punt hangen. Dit is natuurlijk niet handig voor het aantrekken van nieuwe beleggers.

Het duurt nu al 169 dagen dat er eigenlijk geen grote koers stijgingen meer gezien zijn van Ethereum. We hebben alleen dalingen en herstel gezien de afgelopen tijd. De laatste grote stijging was in juni en dus alweer even geleden. De munt profiteerde toen van de hoge Bitcoin koers. Alleen op dit moment staat de Bitcoin weer hoog en profiteert Ethereum niet meer mee.

Laatste Ethereum update lijkt geen groot effect te hebben

De makers hadden de hoop dat de nieuwe Ethereum update in oktober voor een groei zou zorgen. Een groei zoals we die ook bij de Bitcoin zagen. Toch zien we deze groei helemaal niet meer. De transacties zijn zelfs flink afgenomen vergeleken met de afgelopen maanden.

Toch zijn er nog steeds analisten die hopen dat de komende week de barriere eindelijk verbroken wordt. Als dit gebeurd en de Ethereum koers eindelijk weer in waarde gaat stijgen, dan kan het hard gaan. Het zou dan zomaar kunnen dat de munt de $ 800 kan gaan halen. In het verleden hebben we dit ook bij andere cryptomunten gezien. De Bitcoin stond bijvoorbeeld lang stil en wist dit jaar ineens record na record te verbreken. Het is dus zeker nog niet voorbij voor de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten