Site pictogram 36.nl

Ethereum krijgt ook een hard fork update

Op 1 november is de nieuwe gevreesde hard fork update voor de Bitcoin opkomst. Met deze update zou de capaciteit vergroot worden, maar wordt het lastiger de munt te minen. Deze update kan opnieuw goed uitpakken of juist helemaal verkeerd uitpakken. De spanningen rondom de Bitcoin zullen nog wel even blijven tot 1 november voorbij is. Maar vandaag werd bekend dat er ook een hard fork update aangaat komen voor Ethereum.

De update voor Ethereum is al lang geleden aangekondigd, maar nooit uitgevoerd. Op dit moment lijkt het erop dat de update er wel degelijk aangaat komen. De ontwikkelaars van Ethereum gaan ervanuit dat de update direct uitgerold kan worden. Het zal dus niet maanden duren zoals bij de Bitcoin voor de update volledig uitgerold is.

Eén van de clients waar Ethereum mee samenwerkt zou de update inmiddels al gehad hebben. Het is een kwestie van tijd voor de rest volgt en iedereen gebruik maakt van een nieuwe hard fork. Door de nieuwe update kunnen miners tot wel 10 seconden sneller blocks vrijmaken. Maar daar staat tegenover dat een blok nog maar 5 Ethereum munten waard is. Dit waren er eerst 3.

Binnenkort wordt de update officieel uitgerold

De ontwikkelaars van Ethereum kwamen het afgelopen weekend samen. Ze besparen hoe het er met de update voorstond. De conclusie was dat ze op schema lagen en het er goed uitzag. Er is geen nieuwe meeting gepland en de komende tijd zal de update verder uitgerold worden.

Afgelopen weekend steeg de Ethereum koers even naar $ 311. Dit was de hoogste stand sinds een maand tijd. Toch lijkt de koers van $ 400 in juni nog ver weg. Het is de vraag of de update hier verandering in gaat brengen of dat de munt juist weer wegzakt.

Mobiele versie afsluiten