Site pictogram 36.nl

Ethereum ondergaat officieel update

Vandaag is bekend geworden dat de Byzantium update van Ethereum officieel is uitgevoerd. Het is de vijfde hard fork update voor Ethereum. De afgelopen dagen in aanloop naar de update steeg de koers flink. Aan het begin van de maand had de munt moeite om boven de $ 300 te blijven. Afgelopen vrijdag steeg de koers ineens naar $ 348. Het had mogelijk te maken met het positieve effect van de update.

Daarna daalde de munt weer iets vanwege een correctie. Op dit moment van schrijven staat Ethereum in de plus op een koers van $ 338. De update die nu is uitgevoerd werd officieel al aangekondigd in 2015. Alleen telkens werd de update uitgesteld of niet uitgevoerd. Vandaag was het in 2017 eindelijk zover en werd de Byzantium update officieel uitgevoerd.

Kleine discussies in de Ethereum community

Byzantium was zoals afgesproken een update met slechts kleine aanpassingen. Toch ontstonden er wel een aantal discussies na aanleiding van de update. Eén van de discussies ontstond omdat de code iets gewijzigd is door de update. Ondanks dat het om kleine wijzigingen gaat is de update nog steeds de grootste update sinds de koers enorm in waarde is gestegen.

De update werd de afgelopen dagen wel een aantal keren uitgesteld. De reden was dat er een aantal bugs in de update gevonden werd. Gelukkig konden de bugs er op tijd uitgehaald worden, zodat de update vandaag alsnog uitgerold kon worden.

Op dit moment zijn de ontwikkelaars vooral ontzettend positief over de update. Verschillende bekende ontwikkelaars hebben al positief gereageerd op social media over de nieuwe update die vandaag is uitgerold. Het is de vraag wat voor een effect de update de komende dagen gaat hebben op de Ethereum koers.

Mobiele versie afsluiten