Site pictogram 36.nl

Ethereum splitsing gaat er niet komen

Het lijkt erop dat de geschiedenis van een paar maanden terug zich gaat herhalen. Een paar maanden terug waren er discussies over een splitsing van de Bitcoin. Dit zou nooit goed aflopen en moest voorkomen worden. Uiteindelijk heeft dit voor de Bitcoin goed uitgepakt en is de splitsing nooit een groot succes geworden. Afgelopen week werd er gesproken over een splitsing bij Ethereum die volgende week zou plaatsvinden. Nu komt het nieuws naar buiten dat een splitisng kosten wat het kost voorkomen moet worden.

De vorige keer dat deze uitspraken over de Bitcoin gedaan werden kwam de splitsing alsnog. Het is dus de vraag hoe dit voor Ethereum gaat aflopen. Komt er echt een splitsing? Gaat de splitsing zorgen voor een stijging of daling? Op dit moment van schrijven loopt de Ethereum koers super. De prijs is vandaag met ruim 13% gestegen en staat op $ 340. Het nieuws rondom de munt lijkt tot nu toe positief uit te pakken.

Ontwikkelaars voorspellen dat er geen splitsing komt

Ondanks het verleden hebben verschillende Ethereum ontwikkelaars laten weten dat er volgende week geen splitsing komt. Dit werd een paar maanden terug over de Bitcoin gezegd, maar helaas was de splitsing toch echt een feit. Maar volgens de ontwikkelaars gaat het echt alleen om een hard fork update. De splitsing is hier geen onderdeel van volgens de ontwikkelaars.

In het verleden hebben we uiteraard bij de Bitcoin iets anders gezien, maar Ethereum kan hier natuurlijk niet mee vergeleken worden. In het verleden heeft de munt ook dit soort updates ondergaan zonder splitsing. De makers verwachten dat de munt nu ook niet gesplitst gaat worden. Voorlopig kunnen we dus profiteren van een hogere koers en worden er geen gevaren verwacht volgens de ontwikkelaars. De praktijk zal dit echter volgende week gaan uitwijzen.

Mobiele versie afsluiten