Site pictogram 36.nl

Ethereum verbreekt negatieve records in 2018

In 2017 voorspelde verschillende beleggers dat Ethereum records zou gaan verbreken in 2018. Helaas had niemand toen voorspelt dat het om negatieve records ging. De munt wist inderdaad in het eerste kwartaal van 2018 een aantal records te verbreken. Helaas ging dit wel om negatieve records en niet de records waar beleggers op gehoopt hadden.

In het eerste kwartaal van 2018 wist Ethereum een verlies te boeken van 47,5%. Dit is het grootste verlies van de munt in een kwartaal tijd sinds het bestaan van de munt. Er moet alleen wel bij gezegd worden dat er bij alle cryptomunten in de markt grote verliezen geleden werden. Dit maakt Ethereum dan ook niet de slechts presterende munt van het kwartaal. Helaas gaat deze prijs op dit moment naar de Ripple.

Ondanks forse daling staat Ethereum er nog steeds goed voor

Als we kijken naar de cijfers sinds het vierde kwartaal van 2015 staat Ethereum er eigenlijk niet eens heel slecht voor. In het eerste kwartaal van 2017 boekte de munt een winst van 527%. Het tweede kwartaal was goed voor 489%. In het derde kwartaal werd er slechts 3% winst geboekt. In het vierde kwartaal pakte Ethereum een winst van 151%.

Als we de cijfers van 2017 bij elkaar optellen komen we op een totale winst van 1.170%. Het eerste kwartaal van 2018 gaat de boeken in als het slechtste kwartaal uit de geschiedenis. De munt wist een verlies te boeken van 48%, maar dit is nog steeds maar een druppel op de winst die in 2017 geboekt werd.

In januari werd er nog een positief record verbroken

Ondanks de negatieve records werd er in januari ook nog een positief record gemeten. Op 13 januari stond de munt op $ 1.413 en hadden beleggers nog de hoop dat de munt sneller de $ 10.000 zou bereiken dan de Bitcoin. Helaas is hier nog maar weinig van over met de huidige koers van $ 381.

Ondanks alle verliezen zien beleggers Ethereum nog steeds als een veilige haven om in te beleggen. Er is altijd nog vraag naar de munt gebleven en soms zelfs nog meer dan in andere cryptomunten. Ethereum heeft bijvoorbeeld nog altijd lage transactiekosten die meewegen in de voordelen. Ondanks alle negatieve nieuwsberichten staat de munt op jaarbasis nog steeds op een forse winst van ruim 700%. Reden genoeg om gewoon lekker te profiteren van de lage stand en te investeren in Ethereum ondanks de negatieve records.

Mobiele versie afsluiten