Site pictogram 36.nl

Ethereum verliest 18% terwijl cryptomarkt opnieuw daalt

Ethereum lijkt afgelopen nacht de grootste verliezer op de cryptomarkt geweest te zijn. De munt verloor ruim 18% in waarde terwijl de cryptomarkt corrigeerde. De grote cryptomunten zoals Ripple, Bitcoin en Bitcoin Cash verloren slechts tussen de 2% en 6% gemiddeld.

In één uur tijd dook Ethereum van $ 574 naar $ 492. Een verlies van meer dan 14% bovenop de verliezen die de munt al had geleden. Op dit moment van schrijven is de munt gelukkig wel weer wat bijgetrokken. Het verlies staat nu nog op ruim 5% en de koers ligt op $ 541. Dit is nog wel steeds een verlies van ruim 5% vergeleken met de koers die gisteren aangehouden werd.

Analisten van het bedrijf WhalePanda hebben onderzoek gedaan naar de onverwachtse daling in waarde. Volgens het onderzoek zouden een groot aantal ICO’s en blockchain projects besloten hebben om Ethereum munten in één keer te dumpen. Het nadeel alleen van dit soort investeerders is dat ze vaak miljoenen dollars in één munt hebben zitten. Op het moment dat ze de munten in één keer dumpen dalen de liquide middelen van Ethereum flink. Dit veroorzaakt de grote daling in de koers.

Domino effect bij daling Ethereum

Zoals we helaas wel vaker zien bij een grote uitverkoop bij één cryptomunt is dat er een soort domino effect ontstaat. Andere cryptomunten zoals Ripple, Bitcoin en Bitcoin Cash gaan direct mee en verliezen grote bedragen.

Soms gaat het om een tijdelijk effect. Een investeringsproject besluit bijvoorbeeld het geld onder te brengen bij een andere exchange. Bijvoorbeeld als er wantrouwen is bij één exchange en ze hun geld hier niet meer willen stallen. In dit soort situaties gaat het om een tijdelijk verlies en herstellen de munten snel weer. Mogelijk is hier nu ook spraken van omdat de rest van de munten alweer aardig herstellen en Ethereum nu nog op 5% zit.

Toch is de cryptomarkt niet echt positief de afgelopen weken. Bitcoin daalde naar $ 7.140 en kruipt langzaam richting de $ 6.800 volgens analisten. Analisten zien het toch allemaal nog steeds positief in. Volgens hun zou het om een tijdelijke correctie gaan en zal de munt na misschien zelfs het aantikken van de $ 5.700 weer in waarde opveren. De munt zou dan volgens de analisten zelfs de $ 14.000 kunnen aantikken.

Mobiele versie afsluiten