Site pictogram 36.nl

Ethereum zakt onder de $ 400 laagste punt sinds november

Helaas is er gisteravond gebeurt waar iedereen al bang voor was. Ethereum dook onder de $ 400 grens. Dit is het laagste punt voor de munt sinds november. Op het laagste punt tikte de munt zelfs even de $ 368 aan een correctie van opnieuw 12%.

Gelukkig hersteld de munt wel iets in de loop van de dag. Vanmiddag tikte de munt heel even de $ 396 aan. Alleen niet veel later zakte de munt weer weg naar $ 384. Een verlies van ruim 5% staat er nu nog genoteerd voor de munt. Analisten verwachten niet dat de munt vandaag weer boven de $ 400 uit gaat komen.

Op 23 november wist Ethereum de $ 400 aan te tikken. Op dit moment was dit juist een feestelijke bedoeling. Dit was het hoogste punt dat de munt ooit gehaald had. Daarna zou het hard gaan en werd Ethereum zelfs de nieuwe Bitcoin genoemd. De munt zou dezelfde lijn volgen als de Bitcoin het jaar ervoor deed. De Bitcoin wist toen in een jaar tijd bijna $ 20.000 waard te worden.

Helaas is de $ 400 van vandaag absoluut geen feestelijke bedoeling. Vooral niet omdat in januari het nieuwe hoogtepunt genoteerd werd. Ethereum wist toen de $ 1.200 te bereiken. Beleggers droomde al weg dat de munt misschien nog wel groter zou worden dan Bitcoin. Maar niemand had voorspelt dat er zoveel correcties aan zouden komen, dat 3 maanden later de munt op het niveau van november zit.

Ethereum is niet de enige cryptomunt die het moeilijk heeft

Ethereum is absoluut niet de enige cryptomunt die dieptepunt na dieptepunt weet te bereiken. Ripple is de derde grootste munt en heeft ook al heel wat klappen te verduren gehad. Van bijna $ 4 zakt de munt weg naar $ 0,50 het laagste punt voor 2018.

Bitcoin noteerde vandaag ook een forse daling. De munt daalde van $ 7900 naar $ 6600. Het enige positieve is dat alle munten een licht herstel tonen op dit moment. Maar de analisten zijn bang dat dit herstel niet aan gaat blijven. Mogelijk gaan we de komende dagen nog meer correcties verwachten.

Mobiele versie afsluiten