Site pictogram 36.nl

EU bespreekt mogelijkheid tot regulering cryptomunten volgende week

Het lijkt erop dat de EU de mogelijke regulering van crytpomunten nu toch echt op de agenda gezet heeft. Dit heeft vicepresident Valdis Dombrovskis gezegd tegen een aantal journalisten. Bij het geplande overleg zouden o.a. centrale banken uit verschillende landen aanwezig zijn. Maar naast centrale banken zullen er ook adviseurs uit de markt aanwezig zijn om hun verhaal te doen.

Op 26 februari staat de vergadering gepland en zal er op hoog niveau gediscussieerd worden over cryptomunten. Er wordt o.a. gekeken naar de trends op het lange termijn en welke toekomst er voor deze munten verwacht gaat worden. Daarnaast wordt er gezamenlijk gekeken of regulaties noodzakelijk zijn of dat de munten voorlopig op deze manier kunnen bestaan.

Het is geen toeval dat er nu een officiële vergadering over cryptomunten staat gepland. De afgelopen weken deden verschillende Europese landen al uitspraken dat er regels moeten komen voor de cryptomunten. Vooral Frankrijk en Duitsland lijken voorstanders te zijn om over het onderwerp te discussiëren in de EU. Er zou vooral gekeken moeten worden of het noodzakelijk is om de munten nu te reguleren.

Experts verwachten niet dat er binnenkort regulaties aan gaan komen

Ondanks dat het onderwerp nu binnen de EU besproken gaat worden is de verwachting niet dat er binnenkort regels gaan komen. In Amerika werden de cryptomunten ook uitvoerig besproken, maar uiteindelijk werd hier ook besproken geen regels op te leggen om de munten aan banden te leggen.

Het zou goed kunnen dat de EU straks het voorbeeld van Amerika volgt en niet met strenge regels voor de munten gaan komen. Vooral niet omdat de US voorlopig ook geen brood zag in strenge regels. Het lijkt er niet op dat de EU dan ineens het voortouw zal nemen en als één van de weinige continenten ineens reguleringen gaat opleggen aan beleggers.

Mobiele versie afsluiten