Site pictogram 36.nl

Europese cryptomarkt moet transparant worden

Nadat er wekenlang even geen nieuws is geweest rondom de regulering van cryptomunten komt daar vandaag verandering in. De cryptomunten stonden namelijk opnieuw op het programma bij de besprekingen in de EU. Uit nieuwe gesprekken blijkt dat Europa wil dat de markt transparanter wordt. Hiervoor zullen er dus regulering regels opgelegd gaan worden.

Verschillende websites die al cryptomunten aanbieden in Europa laten weten dat ze graag duidelijkheid willen. Ze willen graag dat de landen allemaal regels opstellen die samen de wet vormen in Europa. Zodat er niet verschillende regulering regels uit Europa komen. De sites zijn eventueel wel voorstander van strengere regels. Dit willen ze vooral om fraude met cryptomunten te voorkomen. Uiteindelijk zou een transparante markt ervoor zorgen dat de handel in cryptomunten veiliger wordt. Dit zorgt weer voor nieuwe investeerders.

Crypto-exchange sites wil dat er een voorbeeld genomen wordt aan Amerika

In Amerika is er ook een hoop verandert rondom cryptomunten. De munten worden niet verboden, maar de sites zijn verplicht om te weten wie hun beleggers zijn. In dit soort regels zien de crypto-exchange sites uit Europa ook wel wat zitten. Door de markt te reguleren met legale beleggers zouden ook de grote mainstream beleggers aangetrokken kunnen worden. Dit zal uiteindelijk voor extra sales gaan zorgen.

Als voorbeeld noemen de website Coinbase de grootste crypto-exchange site van Amerika en één van de grootste ter wereld. De site is zo groot geworden doordat ze hand-in-hand werken met de regulering regeles van Wallstreet. Een ander voorbeeld is Japan. In dit land zijn de munten gereguleerd en cryptomunten zijn populairder dan ooit. Japan behoort zelfs tot de grootste cryptomarkten ter wereld. Regulering hoeft dus helemaal niet het einde van de cryptomarkt te betekenen.

De crypto-exchange sites laten weten dat ze blij zullen zijn met regulering. Omdat de markt en de sites dan eindelijk weten waar ze nou aan toe zijn. De onzekerheid maakt de markt namelijk kapot en niet de regulering regels zelf.

Mobiele versie afsluiten