Site pictogram 36.nl

Ex-medewerker JPMorgen denkt niet dat Bitcoin fraude is

JPMorgan haalde de afgelopen weken flink uit naar de Bitcoin. Hij noemde de munt oplichting en fraude. Het was duidelijk dat hij er alles aan wilde doen om de munt in een kwaad daglicht te stellen. Met succes want telkens als hij een uitspraak deed daalde de koers. Vandaag kwam een ex-medewerker van JPMorgan in het nieuws. Hij bracht naar buiten dat hij helemaal niet denkt dat de Bitcoin fraude is. Hij verwacht zelfs dat de huidige koersstijgingen slechts het begin zijn voor de cryptomunt.

Daniel Masters is absoluut geen kleine jongen op Wallstreet. Hij is de man achter grote beleggingen en investeert voor rijke klanten hun vermogen. Net als andere beleggers op Wallstreet houdt hij de rollercoaster van de cryptomunten goed in de gaten. Masters heeft juist het idee dat Bitcoin een serieuze aanval kan doen op het fysieke geld. Het is de eerste valuta die weleens de gewone munt en goud kan verslaan. Hiermee zou er een grote rol voor de digitale valuta zijn weggelegd op de handelsmarkt.

Digitalisering van geld

Volgens Masters zijn we de afgelopen jaren al druk bezig met het digitaliseren van verschillende producten. Steeds meer dingen regelen we online, maar er zijn nog een hoop dingen fysiek aanwezig. Denk aan waardevolle metalen en geld. De Bitcoin zou weleens het begin kunnen zijn om ook fysieke dingen zoals geld te digitaliseren. Het is volgens hem eigenlijk geniaal om zoiets om te zetten in een computercode zoals de Bitcoin.

De Bitcoin is eigenlijk een test die steeds groter uitpakt. Het zou best eens het begin kunnen zijn van de toekomst van digitaal goud. Het enige nadeel is dat er nog een aantal beginnersfouten in de munt zitten. Mogelijk gaan deze de komende jaren verdwijnen en heeft de Bitcoin de toekomst in handen.

Mobiele versie afsluiten