Site pictogram 36.nl

Fundstrat Tom Lee verwacht Bitcoin koers van $ 91.000 binnen twee jaar

Op dit moment hopen de meeste beleggers alleen maar dat de Bitcoin ooit nog terugkeert naar de $ 20.000. Helemaal na de slechte koers van de afgelopen drie maanden. Toch zijn er analisten die het allemaal een stuk positiever inzien. Tom Lee van Fundstraat deed vandaag de uitspraak dat hij een koers van $ 91.000 verwacht.

Volgens Tom Lee verloopt de crash van 70% precies volgens plan. Hij beweert dat hij tijdens z’n onderzoek naar de Bitcoin een crash al had zien aankomen. Uiteindelijk zal de crash de basis zijn van nieuwe prijsstijgingen. Hij voorspelt zelfs namens zijn bedrijf in New York dat de Bitcoin op 28 maart 2020 $ 91.000 waard is.

Tom Lee en zijn team komt met deze aanname na een analyse vol gegevens en databases rondom de Bitcoin. Ze hebben diverse grafieken gemaakt, bekeken, geanalyseerd en vergeleken. Hierbij hebben ze ook gekeken wat de munt in het verleden gedaan en bereikt heeft. Voor het lange termijn doen ze de voorspelling dat de Bitcoin straks echt de $ 91.000 kan aantikken.

Tom Lee schrikt niet van daling van 70% in waarde

Volgens Tom Lee moeten we niet vergeten dat het niet de eerste keer is dat de Bitcoin zoveel in waarde verliest. In 2013 ging de munt ook hard onderuit en waren beleggers bang dat de munt nooit meer zou herstellen. In 2013 verloor de munt ook 70% in waarde en ontstond er een ware uitverkoop rond de Bitcoin.

Door de prijsdaling zou volgens Tom Lee net als in 2013 een monster rally ontstaan waarbij de munt heel veel winst gaat pakken. Volgens de analist vertoond de Bitcoin exact dezelfde signalen als in 2013. We kunnen dus straks net als in 2017 een nieuwe rally verwachten waarbij records verbroken gaan worden.

Het is volgens Tom Lee niet de eerste keer dat de geschiedenis zich herhaald. Dit zal ook zo zijn met de Bitcoin. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om een voorspelling en is het de vraag of de Bitcoin echt zoveel in waarde gaat stijgen. De tijd zal het vooral gaan leren wat er gaat gebeuren met de cryptomunt.

Mobiele versie afsluiten