Site pictogram 36.nl

Fundstrat verlaagt prijsverwachting Bitcoin naar $ 22.000

Thomas Lee van Fundstrat heeft de verwachting voor de Bitcoin koers dit jaar verlaagt naar $ 22.000. Aan het begin van het jaar deed hij de uitspraak dat de munt tegen het einde van 2018 $ 25.000 waard zou zijn. Maar door de schommelende koers van de afgelopen maanden heeft hij z’n voorspelling bijgesteld naar $ 22.000.

Volgens Thomas Lee heeft het allemaal te maken met de hoge kosten om een Bitcoin te minen. Op dit moment is het helemaal niet lucratief om een Bitcoin te minen. Het kost meer dan de munt opbrengst. De kosten zullen oplopen naar $ 9.100 tegen het einde van het jaar.

Doordat de munt minen niet meer lucratief zal zijn zullen miners besluiten er tijdelijk mee te stoppen. Er zal hierdoor een tekort ontstaan, waardoor de koers weer gaat stijgen. Dit zal aan het einde van het jaar gebeuren. Doordat de productiekosten zo hoog zijn moet de koers van de Bitcoin ook omhoog. Hierdoor verwacht de Funstrat oprichter een koers van $ 22.000 aan het einde van het jaar.

Miners zullen zich gaan inzetten om de koers te verhogen

Op dit moment maken Miners geen dikke winst, maar dekken ze de kosten. Voor de stroomkosten die ze investeren krijgen ze aan gelijke waarde één Bitcoin terug. Dit kan vooral lucratief zijn voor de toekomst als de Bitcoin ineens stijgt hebben ze een leuke winst te pakken.

Maar terwijl de Bitcoin koers nog niet echt de pan uitrijst stijgen de kosten verder. De miners moeten dus actie ondernemen om hun activiteiten winstgevend te houden. Dit liet Thomas Lee tijdens een lezing weten. Er was namelijk een speciale Bitcoin conferentie in Taiwan waar hij één van de sprekers was.

Fundstrat deed aan het begin van het jaar ook al de uitspraken over de Bitcoin Misery Index. Deze index zou laten weten wanneer het perfecte moment was om de Bitcoin te kopen. De index heeft inmiddels al de bodem bereikt wat zou kunnen betekenen dat beleggers vooral moeten gaan kopen. Toch zien we de koers nog niet echt omhoog schieten. Volgens sommige zou dit de oorzaak zijn van de Bitcoin Futures.

Bitcoin heeft tijd nodig om te herstellen

Eén van de grootste crashes uit de historie van de Bitcoin was in 2014. De munt verloor toen nog meer in waarde dan dit jaar. De munt had vervolgens 300 dagen nodig om weer te gaan stijgen. Tot nu toe lijkt dit al te gebeuren in 200 dagen. Dit betekent dat de munt sneller hersteld dan in 2014. Uiteraard is de crash wel minder groot geweest als in 2014.

Lee is er nog steeds van overtuigd dat de Bitcoin de moeite waard is om in te beleggen. Hij hoopt nog steeds op een $ 25.000 koers aan het einde van het jaar. Maar om op veilig te spelen zet hij in op een correctie naar $ 22.000. Dit zou nog steeds een winst van $ 2.000 zijn op de koers aan het einde van 2017.

Mobiele versie afsluiten