Exchange site Coincheck die vooral bekend staat om de grootschalige hack begin dit jaar laat weten dat ze de markt weer willen veroveren. De exchange site is inmiddels helemaal hersteld van de hack, maar had problemen om een nieuwe vergunning te krijgen in Japan. Daarop besloot de site naar Malta te verhuizen waar ze wel eenvoudig een vergunning krijgen. Nu deze problemen uit de wereld zijn denken ze aan uitbreiding. Hun oog is namelijk gevallen op de Amerikaanse markt waar nog veel kansen zouden liggen volgens Coincheck.
Volgens Coincheck zou het lijken alsof Japan de markt een stap voor is qua cryptomunten en handel. Maar qua aantrekkingskracht van grote investeerders is Europa en Amerika duidelijk een stap voor. Er zijn veel grotere investeerders in deze landen actief die bereid zijn een deel van hun vermogen in cryptomunten te stoppen.
Japan staat al jaren bekend om de adoptie van cryptomunten. Het land heeft de Bitcoin zelfs uitgeroepen als officieel erkend betaalmiddel in 2017. Daar staat alleen wel tegenover dat de inwoners ook belasting betalen over hun winst met Bitcoins. De belasting hierop is 55% en dit is fors waardoor veel Japanners bedanken. In Europa ligt dit anders laat Coincheck weten. Frankrijk heft bijvoorbeeld maar 19% over cryptomunten.
Amerika denkt nog na over regulering
Het is opvallend dat Coincheck juist nu de markt wil veroveren. Vooral omdat Amerika nog druk bezig is met te bepalen of ze gaan reguleren of niet. De toekomst van cryptomunten is hier eigenlijk nog heel onzeker. Ondanks dat de community wel verwacht dat de Amerikanen eruit gaan komen. Helemaal omdat ze al hebben laten weten de munten niet tegen te willen houden. Vooral niet qua ontwikkeling.
Voor Coincheck is dit een reden om juist aan het begin van de nieuwe markt in Amerika in te stappen. Ze hopen hiermee veel nieuw geld aan te trekken. Eigenlijk op dezelfde manier zoals ze dit deden in Japan op het moment dat de markt officieel erkend werd.
Coincheck heeft in ieder geval genoeg vermogen om uit te breiden. Ondanks dat ze alle gehackte gebruikers financieel gecompenseerd hebben sluiten ze het fiscale jaar met groene cijfers af. De winst is minus de uitbetaling van miljoenen euro’s aan vergoeding nog steeds $ 56 miljard.