Site pictogram 36.nl

Gestolen NEM munten staan op accounts in Japan en Canada

De BIG Blockchain Intelligence Group heeft een flink aantal van de gestolen NEM munten teruggevonden. Het gaat om een deel van de gestolen $ 534 miljoen op 26 januari. Ongeveer $ 24 miljoen NEM munten zou geplaatst zijn op een Japanse website genaamd Zaif.

Zaif is officieel aangesloten bij de regering van Japan als officiële exchange site. Hierdoor zijn ze verplicht om mee te werken om de identiteit van de eigenaar van de e-wallet door te geven aan de politie. Op dit moment zouden de NEM munten verspreid zijn over zo’n 11 e-wallets waarvan zeker is dat het om de mega hack gaat.

De munten werden teruggevonden vanwege een nieuwe update die de NEM juist recent voor de hack heeft uitgevoerd. Hierbij worden munten getagged die mogelijk gehackt zijn. Hierdoor is het eenvoudiger om het adres van de e-wallets van de beleggers te achterhalen.

Hackers verplaatsen de NEM munten constant

Tot nu toe houden de hackers vast aan de NEM munten. Het zou goed kunnen dat ze de munten niet te snel willen cashen om te voorkomen dat ze gepakt worden. Het lijkt erop dat de hackers een deel van de munten naar een aantal e-wallets in Vancouver verplaatst hebben. Om ze vervolgens weer terug te sturen naar Japan in een e-wallet bij Zaif.

Sinds januari worden er dagelijks steeds een klein aantal NEM munten verplaatst tussen ongeveer 11 e-wallet adressen. Er zijn vijf e-wallets waarbij juist weer grote aantallen NEM munten verplaatst worden. Hierbij worden regelmatig bedragen van 300.000 NEM munten verplaatst. In totaal zou het zelfs om een bedrag van 5 miljoen, 10 miljoen en 20 miljoen zijn dat in stapjes verplaatst werd.

Ondertussen heeft de BIG een officiële melding gedaan bij de politie, zodat ze onderzoek kunnen doen naar de accounts in Vancouver en Japan. Alle gegevens die ze gevonden hebben zullen ze overdragen aan de politie van zowel Canada als Japan.

Mobiele versie afsluiten