Site pictogram 36.nl

Goldman Sach CEO Lloyd Bankfein laat weten waarom hij nog steeds achter cryptomunten staan

Lloyd Bankfein de CEO van Goldman Sach staat de afgelopen weken flink onder kritiek als CEO van de bank. Verschillende investeerders zouden willen dat de CEO opstapt. Ondanks de slechte positie waar hij zich in bevind liet hij nog wel weten pro cryptomunten te zijn in een interview met Bloomberg.

In november deed de CEO van Goldman Sach de uitspraak dat cryptomunten de volgende stap zouden zijn in de evolutie van geld. Hij liet toen wel weten dat hij sceptisch was over de Bitcoin, maar dat andere cryptomunten zeker nog potentie hebben. Hij legde hierbij ook nog eens uit dat hij eerst sceptisch was over de smartphone die nu de wereld veroverd heeft.

De laatste tijd zijn de uitspraken van Bankfein veel in het nieuws. Vooral de negatieve uitspraken die hij soms ook weleens deed. Maar ook de positieve uitspraken waarbij hij liet weten een plan te hebben om een beleggingsdesk te openen voor de Bitcoin. Deze zouden gelinkt worden aan futures contracten. Deze uitspraken deed hij weer afgelopen maand nadat hij eerder z’n twijfels uitten.

Blankfein liet eerder z’n twijfels horen

Eind november wist Bitcoin de $ 10.000 voor het eerst aan te raken. Op dat moment deed Blankfein de beroemde uitspraken dat de Bitcoin fraude was. De munt kon nooit zo hard stijgen zonder eigenlijk iets waard te zijn. Hij zou pas weer openstaan voor de Bitcoin als hij minder hard zou stijgen.

Toch staat Blankfein er wel om bekend dat hij het lang niet altijd aan het rechte eind heeft als het aankomt om technologische voorspellingen. Hij had de verwachting dat de smartphone nooit groot zou worden en iedereen een vaste telefoonlijn zou blijven gebruiken. Over cryptomunten zei hij dat hij geen flauw idee had hoe zoiets kon gaan werken.

Niet veel later beweerde de CEO weer dat de munt de evolutie van geld zou zijn. Kortom het lijkt erop dat Blankfein totaal niet meer weet wat hij doet. Beleggers zien hem dan ook liever vandaag nog aftreden dan morgen.

Mobiele versie afsluiten