Site pictogram 36.nl

Grootste daling Bitcoin koers in een maand tijd

Vandaag behaalde de Bitcoin de grootste daling in een maand tijd. Nadat vol trots zelfs de $ 5800 gehaald werd ging de koers flink achteruit. Gisteren stond de koers op $ 5600. Op dit moment van schrijven tikt de koers slechts $ 5193 aan. Het zou zomaar kunnen dat de Bitcoin koers zelfs onder het record van $ 5000 duikt. Maar hoe komt het dat de koers ineens weer achteruit gaat na het behalen van nieuwe records?

Op dit moment van schrijven bungelt de Bitcoin koers nog wel boven het record van $ 5000. Helaas heeft het verleden wel aangetoond dat dit zomaar morgen voorbij kan zijn. De koers kan dan zelfs onder de $ 5000 duiken. De oorzaak heeft mogelijk te maken met een correctie van de koers. Een koers correctie is bij aandelen heel normaal en gezond. Als een koers heel hard stijgt is een correctie van 50% mogelijk. De Bitcoin koers beleefd mogelijk ook zo’n correctie om later weer te gaan stijgen.

Speculatie rond update 1 november

De correctie is een logisch gevolg, maar dit is niet de enige oorzaak. De koers is namelijk wel heel hard gedaald in een maand tijd. Het is zelfs de grootste daling in een maand tijd. De oorzaak ligt mogelijk ook bij de speculaties rond 1 november. Volgens insiders gaat er die dag opnieuw een hard fork update plaatsvinden. Dit kan grote gevolgen hebben voor de koers.

Beleggers kunnen mogelijk denken dat het slim is om nu uit te stappen. Vooral nu de koers even laag staat. Het is slim om daarvan te profiteren en nog even de winst mee te pakken. Je weet namelijk nooit wat er na een nieuwe hard fork update gaat gebeuren. Dit kan negatief uitpakken waardoor de koers verder daalt. Maar het kan ook positief uitpakken waardoor de koers ineens weer omhoog schiet.

Door alle speculaties kan de koers de komende dagen extra volatiel zijn. Er zijn genoeg beleggers die denken laat ik er nu uitstappen. Instappen kan tenslotte altijd weer als de koers laag staat en een kans heeft om te stijgen. Het kan ook totaal de andere kant opgaan. Op 1 augustus werd de vorige grote update uitgevoerd. Het gevolg was dat de koers omhoog vloog en records brak. Pas nadat er slecht nieuws naar buiten kwam vanuit China daalde de koers.

Prijs analyses van de huidige Bitcoin koers

We kunnen natuurlijk lang speculeren op basis van nieuwsberichten. Maar dit geeft geen duidelijk beeld wat er nu gaat gebeuren. Gelukkig hebben we ook nog de prijsanalyses. Met een prijsanalyse kunnen we op basis van historie zien wat er mogelijk gaat gebeuren en wat de voorspellingen zijn voor de Bitcoin koers.

Volgens de laatste voorspellingen gaat de koers mogelijk stijgen. De koers gaat niet meer verder zakken tot onder de $ 5000. De verwachting is dat op de korte termijn er weer beleggers gaan instappen. Vooral beleggers die willen profiteren van de lage koers.

Maar vanwege het nieuws rond 1 november is de verwachting niet dat de koers ineens weer heel hard gaat stijgen. De analyses tonen aan dat koers rond de $ 5300 blijft hangen. Vooral in afwachting tot wat er gaat gebeuren na 1 november. Analyses verwachten mogelijk nog wel dips, maar denken niet dat de psychologische $ 5000 verbroken gaat worden.

Mobiele versie afsluiten