Site pictogram 36.nl

Hackers eisen $ 1 miljoen Ripple van Canadese bank

Een groep hackers heeft informatie gestolen van een Canadese bank. Het zou om een datalek gaan van duizenden accounts. Ze willen de data alleen teruggeven als de bank een bedrag van $ 1 miljoen Ripple munten wil overmaken. Dit laat een verslaggever weten aan CBC.

Volgens de laatste informatie zouden twee banken betrokken zijn bij de lek: Bank of Montreal en Simplii Financial. Er zou persoonlijke informatie in handen zijn van ongeveer 90.000 klanten. Hierbij zou het gaan om namen, bankrekeningnummers en zelfs wachtwoorden. Met deze gegevens zouden de hackers eenvoudig de tegoeden van klanten leeg kunnen halen. Daarnaast zouden ze zelfs de balans van elke rekening in handen hebben en de socialnumbers van klanten.

Hackers mailen vanuit Rusland

De hackers groep heeft met de bank contact gezocht per e-mail. Het IP adres is terug te leiden naar Rusland. De eis die ze stellen voor de gegevens is $ 1 miljoen uitgekeerd in Ripple munten. De deadline voor hun aanbod liep af op 28 mei. Het is overigens niet bekend of het ging om 1 miljoen Canadese dollars of Amerikaanse dollars.

Als bewijs dat ze inderdaad een datalek gevonden hebben kwam de bende met informatie over een aantal klanten aanzetten. Het ging zelfs om een klant die bij beide banken gegevens had staan. Hierdoor konden ze aantonen dat beide banken gehackt zijn. In de e-mail werd ook uitgelegd hoe ze te werk zijn gegaan en waar het lek zit. Er zouden verschillende fouten zitten in de beveiliging van de bank. Zo konden ze zonder een account te bevestigen aan diverse informatie komen. De bank controleerde ook niet of een wachtwoord wel klopte na invoeren.

CBC heeft na het bericht contact opgenomen met de banken. Ze hebben gevraagd of er losgeld betaald is aan de hackers groep. De banken lieten weten dat het hun policy is om geen betaling uit te voeren aan hackers of fraudeurs. Mogelijk is er dus geen geld betaald en is het de vraag of de informatie van de banken binnenkort op straat ligt.

Mobiele versie afsluiten