Site pictogram 36.nl

Hoe kan de Bitcoin zijn reputatie verbeteren?

Eén van de grootste problemen van de Bitcoin is dat de koers enorm volatiel is. Een mooi voorbeeld is het resultaat van de afgelopen weken. Begin september noteerde de munt nog een nieuw record boven de $ 5000. Vandaag de dag schommelt de koers tussen de $ 3800 en $ 4000. Een paar dagen terug stond de koers zelfs onder de $ 3000. Een verlies van $ 2000 in slechts een paar dagen tijd.

De reputatie van de Bitcoin als een volatiele belegging is niet bepaalt goed te noemen. Angstige beleggers durven zelfs niet in te stappen omdat ze bang zijn een risico te lopen. Ondanks dat de koers altijd de weg terug weer tegenkomt zijn we bang om te investeren. Als de Bitcoin deze angst kan wegnemen zouden er meer beleggers instappen. In dit geval zal ook de koers nog verder kunnen stijgen.

Alleen hoe kan de Bitcoin zijn reputatie verbeteren als volatiele koers? Als eerste zou je zeggen door minder volatiel te zijn. Alleen hoe krijg je dit voor elkaar? Helemaal met een munt die draait op vertrouwen. Het is geen munt die goed draait om de economie goed draait. Het is een munt die het goed doet omdat andere er vertrouwen in hebben. Door de reputatie te verbeteren zou het vertrouwen kunnen stijgen en kan de munt minder volatiel worden. Maar hoe kan dit bewerkstelligd worden?

Reguleer de munt voor meer vertrouwen

Beleggers hebben meer vertrouwen nodig om in de munt te investeren. Meer vertrouwen zou er automatisch voor moeten zorgen dat de koers verbeterd. Eén van de manieren om vertrouwen te krijgen is door de munt te reguleren. Japan en China roepen al langer om het reguleren van de cryptomunten. Ze willen bijvoorbeeld dat criminelen geen kans meer krijgen om te beleggen.

Door de munt te reguleren moeten beleggers officieel vastgelegd worden. Het moet bekend worden wie er gaat beleggen in de munt. Dit kan een positief effect hebben op de reputatie. Vooral als het zwarte geld er zo uitgehaald kan worden. Het heeft ook een nadeel. De munt staat bekend om de anonimiteit en dat derde partijen er niet meer aan te pas komen. Willen beleggers dan wel gereguleerd worden door een derde partij?

Zoals je kan lezen is het allemaal nog niet zo eenvoudig om de munt wat minder volatiel te maken. Het is vooral afhankelijk van de grote groep beleggers die vertrouwen heeft om geld in Bitcoins te stoppen. De makers zouden eventueel hun groep beleggers beter kunnen leren kennen. Door ze beter te leren kennen kunnen ze meer inspelen op hun behoeftes en de beleggers zo tevreden houden. Een tevreden belegger blijft langer hangen en zorgt uiteindelijk voor een volatiele Bitcoin koers.

Mobiele versie afsluiten